dissabte, 28 d’abril del 2018

Acabem al mes gaudint de la cultura a Mataró

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Dia Internacional de la Dansa

Mediterrània

Dimarts, 1 de maig / 12.30 h
Platja de Pequín

El Colectivo Lamajara ha liderat un procés creatiu de dansa adreçat a homes i dones de més de quaranta anys de Mataró que mostra la mar com a mitjà transmissor de civilitzacions.

Inauguració d'exposicions

"Coincidències insòlites. Viladomat i la tècnica" + "Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró"

Dijous, 26 d'abril / 19 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Inauguració de "Coincidències insòlites. Viladomat i la tècnica" i "Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró", dues exposicions que ens apropen al moviment artístic del barroc dels segles XVII i XVIII.


Festival "a la vora del JAZZ"

URBIX Rita Payés i Eudald Payés

Dijous, 26 d'abril / 21 h
Casal L'Aliança
Després de compartir molta música junts, els germans Rita i Eudald Payés i Toni Saigi decideixen formar un quintet amb l’objectiu de portar als escenaris la seva visió de la música a través de composicions pròpies i estàndards de jazz.


BiblioLab

Conte animat

Divendres, 27 d'abril / 19 h
Biblioteca Pompeu Fabra
BiblioLab Els participants elaboraran el seu propi conte a través de la creació de personatges, sons, històries i coreografies.


Visita guiada

Conjunt barroc dels Dolors

Dissabte, 28 d'abril / 11.30 i 18 h
Basílica de Santa Maria
La visita, de 75 minuts, permet descobrir la capella, la sagristia i la Sala de Juntes del conjunt barroc mataroní. Cal inscripció prèvia a www.santamariamataro.org o al telèfon 659132649.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 28 d'abril / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


El documental del mes

Les noies d'Alba Daurada

Divendres, 27 d'abril / 19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.


Concert

Acció al carrer Músiques Tranquil·les

Dissabte, 28 d'abril / 18 h
Plaça de Santa Anna
El Músiques Tranquil·les surt al carrer per acostar la proposta a tots els mataronins, amb un petit tastet de l’experiència de la mà i veu d’artistes de Km 0. En aquesta ocasió comptarem amb Paula Grande, que es mou entre el jazz, el soul i el hip hop.


Concert

Concert al Pati. Jove Cor i Orquestra Iluro

Dissabte, 28 d'abril / 20.30 h
Mas Fogueres del Torrent
El Jove Cor i Orquestra Iluro de l’Aula de música Masafrets, presentarà el programa que interpretarà a Holanda en el XIII Festival dels Joves Musics Europeus que es farà a Sneek.


Concert

Shirley Davis & The Silverbacks

Dissabte, 28 d'abril / 21 h
Sala Clap
Comença el cicle Black Sounds amb la dama del Soul, Shirley Davis & The Silverbacks tornen a la càrrega amb l'estrena de Wishes and Wants, un disc enèrgic, intens i plegat d'himnes de soul inapel·lables, que no deixarà de fer-vos vibrar.


Concert

The Ohio Big Band

Diumenge, 29 d'abril / 18 h
Foment Mataroní
Enguany volem que el públic de Mataró gaudeixi de l’actuació d’aquesta jove formació, The Ohio Big Band. Formada l'any 2012 en el si de l’Escola de Música El Carreró, de Mataró, The Ohio Big Band és una formació molt jove liderada per Enric Serras.


Dia Internacional de la Dansa

29 és dansa

Diumenge, 29 d'abril / Durant tot el dia
A diversos indrets
29 és dansa commemora el Dia Internacional de la Dansa i l'apropa als ciutadans amb activitats gratuïtes relacionades amb l'art del moviment.


Fet a Mataró | Circ

UduL

ds 28 d'abril 18 i 20.30 h | dg 29 d'abril 12 i 18 h
Jardins de l'Antic Escorxador
La companyia Los Galindos tornen a instal·lar la seva iurta a Mataró per presentar UduL, un espectacle on les limitacions físiques esdevenien un divertiment i un repte a extrapolar.


Activitat familiar

Remeis casolans amb herbes: fem una bossa d'olor

Diumenge, 29 d'abril / De 12 a 13.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Destinat a famílies amb infants de 5 a 12 anys. Per conèixer algunes espècies de plantes medicinals que viuen a Catalunya i els seus usos principals com a remeis casolans. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).


Concert

Concert de primavera

Diumenge, 29 d'abril / 12.30 h
Les Esmandies. Casal de Barri
Concert de primavera a càrrec del Jove Cor i Orquestra Iluro. Estrena del programa que presentaran al XIII Festival dels Joves músics Europeus, a Holanda.


Fet a Mataró | Circ | Assaig obert

Land. Un tros de terra espacial

Diumenge, 29 d'abril / 19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
TeatreAnimal tornen en residència a Can Gassol per treballar en el seu nou espectacle que entén el teatre com una expressió artística fresca i viva que té la necessitat d'investigar.


 
logo

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu?Nota legal
socail