divendres, 2 de març del 2018

Agenda d'activitats destacades de març

Agenda d'activitats destacades de març
BiblioLab
Activitats per incentivar el coneixement a través de l'experimentació amb metodologies innovadores i creatives.
Cinema: crea un theremin i un zoòtrop electrònic
Dissabtes 3 i 10 / 10h
Alguns dels sons misteriosos i angoixants del cinema provenen d’un theremin. Aprendrem a construir-ne un i també construirem un zoòtrop.
Per a joves de més de 14 anys. Activitat lliure amb inscripció. Places limitades.
Com sona un plàtan?
Divendres  9 / 18 h
Converteix el teu cos i un seguit d’objectes quotidians en instruments a través de l’electrònica. Per a infants de 8 a 11 anys. Activitat lliure amb inscripció. Places limitades.
Fem una banda de música!
Dilluns 5 i 12 / 17.30h
Dissenya el teu instrument amb objectes quotidians i un piano de terra i fes-los sonar a través de l’ordinador. Per a infants de més de 9 anys. Activitat lliure amb inscripció. Places limitades.
La plastilina fa llums. Juguem amb l’electricitat
Divendres 16 / 18h
Modelarem diverses formes amb plastilina i després les il.luminarem amb leds a partir d’un circuit elèctric. Per a infants de 4 a 7 anys. Activitat lliure amb inscripció. Places limitades.
Totes les activitats es realitzen a la biblioteca Antoni Comas. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Setmana del llibre gegant
El Petit Llibre Gegant de les Biblioteques de Mataró. Porta el teu conte i un il·lustrador et farà un preciós dibuix!
Els il·lustradors i il·lustradores del llibre gegant estaran a biblioteca per dibuixar tots aquells contes i poesies que els nens i nenes portin fets.
Dimarts 20 a les 6 de la tarda a la biblitoca Antoni Comas.
Divendres 23 a les 6 de la tarda a la biblitoeca Pompeu Fabra.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Dia Internacional de les Dones
Amb motiu de la celebració el dia 8 de març del Dia Internacional de les Dones la Xarxa de Biblioteques de Mataró organitza tot un compendi d'actes:
L'hora del conte especial. Doña Eremita sobre ruedas a càrrec de Montse Margalef, dimarts 6 a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Doña Eremita és una dona que, davant de qualsevol imrpevist i situació actua amb serenitat i creativitat, una dona agosarada i alegre.
L'hora del conte especial. Contes de Nenadonavia a càrrec de Martha Escudero, dimecres 7 a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Princeses o mares, bruixes o cuineres, àvies o fades. Grans o petites, velles o joves, però totes dones. Contes on les dones són les protagonistes.
Teatre de petit format. Calces de paper a càrrec de Ruda Teatre, dijous 15 a 2/4 de 8 del vespre a la biblioteca Antoni Comas. Collage teatral, mostrant diferents aspectes de la realitat de les dones ben diverses que, al cap i a la fi, podrien ser totes una, la mateixa. Dones que parlen amb dones i sobre dones, però no només d'elles ni per a elles. Els homes no estan exclosos, tot al contrari: hi són convidats!
Direcció: Concha Milla. Artistes: Gemma Sangerman i Núria de Calella.
Entrada lliure i gratuïta. Aforament limitat.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Dia Mundial de la Poesia
L'hora del conte especial. Les papallones també volen poesia a càrrec de la Cia. La Minúscula, dimecres 21 a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Descobrirem les aventures de la Mima i en Xuspi i ens divertirem jugant amb les paraules i els versos.
L'hora del conte especial. Bestiolari casolà a càrrec de la Cia. Micro Troupe, dimarts 27 a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Espectacle de manipulació d'objectes de petit format.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Vens a la tertúlia?
Sessió especial. Vens a la tertúlia? Dimarts 13 a les 7 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Tertúlia conjunta dels clubs de lectura de la biblioteca Antoni Comas, moderada per Cristina Valls i Maite Lafontana sobre Sortir a robar cavalls, de Per Petterson.
Amb la presència de la traductora Carolina Moreno.
Activitat gratruïta. Places limitades.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
L'hora del conte especial
Storytime for babiesWhere do you live? a càrrec de Get It English, dissabte 10 de març a les 12 del matí a la biblioteca Pompeu Fabra. L'hora del conte en anglès per als més petits (0-3 anys).
La petita hora del conteLentament a càrrec de Martha Escudero, dimarts 13 de març a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu FabraLentament explica la història del viatge d'un cargol i un cuc, cadascú amb un ritme molt diferent. Activitat recomanada per a infants de 0-4 anys. Amb inscripció prèvia.
Dia Mundial del Teatre. A escena! a càrrec d'Eugènia Gonzalez, dimecres 28 a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Tot és a punt per pujar el teló i conèixer històries meravelloses sobre la llum, l'escenari i les emocions a flor de pell dels actors i actrius. Per a infants a partir de 4 anys.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Vols apendre a fer servir la Biblioteca Virtual?
Us proposem una formació pràctica per a saber utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca Virtual: gestió de préstecs/renovacions, catàleg, audiollibres, música en línia (NAXOS), documentals (IN-EDIT TV)...
Dilluns 19 de març a les 5 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.
Dijous 22 de març a les 5 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.
Taller gratuït amb inscripció prèvia a la biblioteca. Apunteu-vos!
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email

Novetats a les novel·les infantils i juvenils

Novetats a les novel·les

Novetats als nostres centres d'interès
Butlletí de novetats
Cada mes arriben més de 1000 novetats a les Biblioteques de Mataró.
Consulta el nostre butlletí.
Més informació
FacebookTwitterGoogle+Email
Subscriu-te als butlletins temàtics
MúsicaCinemaArts escèniquesCòmicsNovel·laTurisme
Mataró
Plaça d'Occitània, s/n
Tel 937 412 920
b.mataro.pf@diba.cat