dimecres, 28 de febrer del 2018

El ball i la música de “Billy Elliot” s’estrenen aquest cap de setmana a la Sala Cabanyes
Pere Vàzquez dirigeix el popular musical que ha triomfat a Londres i Nova York sobre la passió per la dansa d’un nen a l’Anglaterra dels anys 80

“Billy Elliot”, el popular musical de gran èxit a Londres i Nova York, s’estrena aquest cap de setmana a la Sala Cabanyes. Pere Vàzquez dirigeix un muntatge espectacular en què una quarantena d’actors i actrius canten i ballen en una història sobre els somnis i la lluita contra els estereotips. De “Billy Elliot” se’n faran deu representacions a l’escenari de la Sala

L’acció se situa al comtat de Durham, al nord d’Anglaterra, a mitjans dels anys 80, en un moment de gran conflictivitat social en plena vaga dels miners contra el govern de Margaret Thatcher. Billy Elliot (Joan García / Quim Font) és un nen d’onze anys que creix en aquest entorn. Orfe de mare (Lídia Rovira), Billy viu amb el seu pare (Xavier Codony) i el seu germà (Pol Martínez), que treballen a la mina, i la seva àvia (Paquita de la Hoz).

El seu pare l’apunta a boxa al casal del poble, però malgrat els esforços de l’entrenador George (Quim Llorens) i la companyia del seu millor amic Michael (Quim Font / Josep Maria Pons), a en Billy no li agrada la boxa. Un dia que es queda fins més tard al casal, es troba per casualitat a la classe de dansa de la senyora Wilkinson (Mercè Bellido) i s’enamora del ballet clàssic. El noi començarà a fer classes d’amagat amb la senyora Wilkinson, que li veu possibilitats d’entrar a una de les acadèmies de dansa més importants de Londres, però també haurà de lluitar contra els prejudicis de bona part del seu entorn per poder fer realitat el seu somni.

El cant i el ball són dues potes fonamentals perquè el muntatge tiri endavant: la direcció musical de l’espectacle va a càrrec de Laura Martínez i les coreografies són de Heidi Consegal. En total, a “Billy Elliot” hi ha involucrades més de 70 persones entre intèrprets i equip tècnic.

“Billy Elliot” és el cinquè muntatge que dirigeix Pere Vàzquez a la Sala Cabanyes, després de “L’habitació del nen”, “Adulteris”, “El curiós incident del gos a mitjanit” i “L’Audiència”.

Èxit al West End i a Broadway
L’any 2000 es va estrenar la pel·lícula “Billy Elliot”, que va rebre tres nominacions als Oscar i va tenir una gran acollida per part de crítica i de públic. A partir d’aquest èxit, l’any 2005 el Victoria Palace Theatre del West End londinenc va estrenar el musical basat en la pel·lícula, amb música d’Elton John i llibret de Lee Hall. El musical va guanyar quatre premis Olivier, els més prestigiosos del teatre de Londres.

Posteriorment, el musical “Billy Elliot” s’ha representat arreu del món: Sidney, Seül, Madrid o Nova York, on va guanyar deu premis Tony. 

Pack Billy Elliot + Els Miserables
La Sala Cabanyes ofereix un pack per veure “Billy Elliot” i el següent muntatge que es farà a la Sala, “Els Miserables”. Els espectadors que hi estiguin interessats, poden adquirir un abonament per a totes dues obres per 29 euros, un descompte del 15% respecte al preu dels dos muntatges per separat.

“Billy Elliot” i “Els Miserables” són les dues grans apostes de la Sala Cabanyes per aquesta temporada. Les representacions de “Billy Elliot” acabaran el 8 d’abril i, un mes més tard, coincidint amb la Fira de Mataró, s’estrenarà “Els Miserables”

Dies de representació:
Dissabte, 3 de març de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 4 de març de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 10 de març de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 11 de març de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 17 de març de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 18 de març de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 24 de març de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 25 de març de 2018, a les 18.00 hores
I després de setmana santa
Dissabte, 7 d’abril de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 8 d’abril de 2018, a les 18.00 hores

Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Mataró

Preu:
16 € (platea) / 14 € (amfiteatre)
29 € (pack amb “Els Miserables”)
Durada aproximada 2 hores i mitja amb mitja part inclosa