dissabte, 6 de gener del 2018

Per Reis, teló amunt dels Pastorets



Ses Majestats assistiran a la representació d’aquest dissabte, la primera de les deu que mobilitzen més de 390 persones
          
Cultura 2018, pastoretsEls Pastorets de Mataró aixecaran el teló aquest dissabte, dia de Reis arribant 'in extremis' per representar-se a la Sala Cabanyes, 101 anys després de la seva primera representació. L’engranatge d’“Els Pastorets de Mataró” fa setmanes que treballa preparant l’estrena del 6 de gener, que s’ha hagut d’endarrerir a causa de les obres d’adequació de la Sala dels darrers mesos. L’estrena comptarà amb uns convidats ben especials: Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar faran la seva tradicional visita a la Sala Cabanyes per adorar el nen Jesús a l’escena del Naixement.

Marc Molina s’estrena com a director de l’espectacle al capdavant d’un equip de més de 300 persones. L’acompanyen en la direcció Jordi Lluch com a director musical i Maria Garriga com a responsable de les coreografies. Molina ha canviat l’estructura de l’espectacle, tot mantenint només dos entreactes, com és habitual els darrers anys. L’escena del Temple passa al final del Primer Acte, la qual cosa equilibra la durada dels tres actes.

Tot i començar tard, la Sala farà les deu representacions de consuetud.Marc Molina s'estrena de director en un any marcat per les obres d'adequació al teatre.

Pròleg renovat
On més es notarà l’empremta del nou director és al pròleg. Aquesta part de l’espectacle –un dels elements més particulars d’Els Pastorets de Mataró– incorpora el personatge d’una fada que, portant una llum, fa de fil conductor de tot el pròleg. Les nimfes, les bruixes i els personatges de l’Infern apareixen canviats respecte a les edicions anteriors gràcies al nou vestuari dissenyat per Marina Pineda.

També en el pròleg, Els Pastorets compten amb una novetat a l’escena de l’Infern. El prestigiós taller d’escenografia Castells-Planas de Cardedeu s’ha encarregat les darreres setmanes de l’elaboració d’un nou decorat, que es penja a les estructures laterals en una de les escenes més espectaculars del muntatge. Ja fa uns anys que Sala Cabanyes duu a terme una política de restauració i renovació dels decorats d’Els Pastorets de Mataró.

Publicat per
Foto: Daniel Ferrer
Divendres, 05 Gener 2018 
http://www.totmataro.cat/cultura/espectacles/item/40792-per-reis-telo-amunt-dels-pastorets