diumenge, 1 d’octubre del 2017

Agenda d'activitats del mes d'octubre


ACTIVITATS DESTACADES D'OCTUBRE
Per a infants
Taller de vitralls modernistes. Divendres 6 d'octubre a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Taller especial amb motiu de l'Any Puig i Cadafalch on dissenyarem petits vitralls modernistes. Recomanat per a infants a partir de 5 anys acompanyats d'un adult. Places limitades amb inscripció prèvia.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Parcs i biblioteques...naturalment!
Dins el projecte Parcs i biblioteques...naturalment! la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró ha organitzat aquests actes:
Contes del bosc i altres històries. Dimarts 3 d'octubre a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Conte a càrrec de Montse Margalef.
Tallers a la Biblio. Materials del bosc. Divendres 27 d'octubre a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Taller familiar per estimular la imaginació i la creativitat. Dirigit a nens i nenes de 7 a 10 anys acompanyats pels seus familiars. Places limitades. Inscripció prèvia a la biblioteca.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Colla castellera de la canalla lectora
Coneixerem el món casteller a través de la lectura de l'obra El llibre més alt dels castells, de Raquel Sans i Francisco Montoya, i d’un joc de peces per fer castells.
A la darrera sessió farem un taller de castells al local d’assaig de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró.
Activitat dirigida a nens i nenes de 10 a 12 anys. Places limitades. Amb inscripció prèvia a la biblioteca.
Dies 10, 17 i 24 d'octubre a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
La petita hora del conte (0 a 4 anys). Els sons robats a càrrec d'Eva González, dimecres 18 d'octubre a la biblioteca Antoni Comas. Els sons robats és un conte pensat per als més petits, amanit amb cançons i endevinalles; un conte en què, junt amb els animals, la llengua, la festa de les paraules, és protagonista.
No tinc por a càrrec de Tanaka Teatre. Hora del conte especial La Castanyada. Dimarts 31 d'octubre a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. És hora d’anar al llit i en Pere té por del silenci de l’habitació, de la tempesta, de la foscor i del monstre que hi ha dins de l’armari. La Lluna, la seva amiga, inventarà històries i jocs per ajudar-lo a enfrontar-se i vèncer aquestes pors.

Dins les Jornades de Salut i Alimentació les Biblioteques de Matarócol·laboren amb les següents hores del conte (totes a les 6 de la tarda):
Amb motiu de les festes de Sant Simó Biblioteques de Mataró realitza dues sessions especials de l'hora del conte a les 6 de la tarda amb Contes de pirates per a petits grumets, dimarts 24 d'octubre a la biblioteca Pompeu Fabra i Els pirates volen sabre de l'avi Simó, dimecres 25 d'octubre a la biblioteca Antoni Comas.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Per a adults
En cru. Tertúlia ballada a l'entorn de la Producció Nacional de Dansa, dilluns 16 d'octubre a les 7 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.
Una funció en cru per a descobrir la màgia del procés creatiu d’un treball de dansa escènica. Tindrem ocasió de conèixer i rebre resposta de primera mà a través dels professionals vinculats a les produccions L’Estol de Roser López Espinosa i Many de Thomas Noone, peces seleccionades per a laProducció Nacional de Dansa.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
IV Concurs de microrelats
La biblioteca Antoni Comas posa en marxa el IV concurs de microrelats, una proposta de creació literària que pretén fomentar els valors, els espais, els serveis i les activitats que tenen lloc en aquest equipament cultural de la ciutat.
El premi del concurs consisteix en la publicació del microrelat guanyador a la contraportada de la llibreta que es publicarà al febrer de 2018 amb motiu del cinquè aniversari de la biblioteca, juntament amb una il·lustració realitzada sobre el microrelat guanyador per un il·lustrador o dissenyador gràfic.
Els participants poden presentar les seves propostes des d’avui i fins al dia 17 de novembre. Podeu consultar les bases aquí.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Recollida de material escolar
Les biblioteques del Maresme inicien una campanya de recollida de material escolar que es durà a terme del 16 d'octubre al 16 de novembre.
Podeu portar el material a la biblioteca Pompeu Fabra
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
eBiblio
eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. 
El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.
El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS et Android.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats a les novel·les
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats a les novel·les infantils i juvenils
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats als nostres centres d'interès
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Butlletí de novetats
Cada mes arriben més de 1000 novetats a les Biblioteques de Mataró.
Consulta el nostre butlletí.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Mataró
Plaça d'Occitània, s/n
Tel 937 412 920
b.mataro.pf@diba.cat
culturamataro.cat/ca/lletres-i-biblioteques/xarxa-de-biblioteques