dilluns, 19 de juny del 2017

Tot a punt pel VI Festival Internacional d'Orgue Mataró - Barcelona Jaume Isern.

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

VI Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona Jaume Isern

La sisena edició del Festival, de l'1 al 18 de juliol, comptarà amb una programació de concerts d’artistes de nivell internacional. Aquest esdeveniment és reconegut arreu d'Europa pel seu talent artístic i pels rècords de públic assistent que assoleix cada any.
La Basílica de Santa Maria, el Teatre Monumental i el Convent de les Carmelites Descalces són els tres escenaris on es desenvoluparan els nou concerts, les visites guiades i els tallers pedagògics.

Enguany, a excepció del concert inaugural, la resta de recitals professionals seran de pagament amb la voluntat de cuidar el confort dels assistents i de posar en valor el festival. Les entrades, que tindran un preu simbòlic de 3 €, es podran adquirir a través del web www.entradesculturamataro.cat, a les oficines de la Direcció de Cultura i, des d’una hora abans, als espais de concert.

Web del festival

La música a la Catalunya de Puig i Cadafalch

Dissabte, 8 de juliol / 21 h
Basílica de Santa Maria
Concert espectacular d'orgue a càrrec de Raúl Prieto. Les òperes de Wagner i els grans romàntics. Concert reivindicatiu per a la restauració de l'orgue.



El Triomf d'Ariadna

Dimarts, 11 de juliol / 20.30 h
Convent de les Carmelites Descalces
Esther Ciudad (orgue), Hugo Bolívar (contratenor), Elisabeth Bataller (violí) i Oleguer Aymamí (violoncel). Obres de Bach, Vivaldi i Händel. Programa dedicat al barroc des d'un punt de vista historicista.



ORGANized SAX

Dimecres, 12 de juliol / 21 h
Basílica de Santa Maria
Patrick Stadler (saxofon) i Ulrich Walther (orgue), dos instrumentistes alemanys reconeguts en el panorama internacional. Obres de Praetorius, Milhaud i Rakhmàninov, entre d'altres.  



Cine mut d'humor i animació

Dijous, 13 de juliol / 21 h
Teatre Monumental
L'organista alemany Ulrich Walther ens porta novament acudits musicals i la seva habilitat per fer sonar melodies conegudes en els contextos més originals durant la projecció de les pel·lícules de Charles Chaplin, Buster Keaton, George Pal i Walt Disney.



L'orgue et sorprèn al carrer

Dissabte, 15 de juliol / De 18 a 20.30 h
Davant de l'Ajuntament
Raúl Prieto, orgue. Actuacions intermitents de vint minuts plenes de sorpreses musicals, des de Bach fins als Simpson. Una activitat única i singular.



L'espectacularitat i el lirisme de l'orgue romàntic francès

Dissabte, 15 de juliol / 21 h
Basílica de Santa Maria
Ben van Oosten, orgue. Concert a càrrec d'una de les personalitats amb més prestigi internacional en la matèria, per primera vegada a Santa Maria.



Missa amb cant gregorià alternat amb versos del segle XVII a l'orgue

Diumenge, 16 de juliol / 18 h
Basílica de Santa Maria
Alumnes del taller de gregorià i de l'Acadèmia Internacional d'Orgue. Litúrgia oficiada en què les melodies del repertori gregorià dialogaran amb l'orgue monumental tot creant un espai d'especial misticisme.



Toccata i Fuga en Re menor i més, a tres orgues

Dimarts, 18 de juliol / 21 h
Basílica de Santa Maria
Ulrich Walther, Raúl Prieto i Maria Teresa Sierra (orgues). Jordi Lanza (coordinació). Novament, una activitat única a Mataró: un concert apoteòsic amb tres orgues. Una actuació molt dinàmica en què els concertistes es canvien d'instrument interpretant Bach i Txaikovski.



Concert-concurs dels estudiants de l'Acadèmia

Divendres, 21 de juliol / 21 h
Basílica de Santa Maria
L'acte final de l'Acadèmia Internacional d'Orgue és el concurs en què alumnes d'alt nivell de diversos països competiran davant el públic de Mataró, que tindrà la possibilitat de votar i escollir el guanyador.



Visites guiades a l’orgue monumental

Dissabte 1 i diumenge 2
Basílica de Santa Maria
Visites a l’orgue més gran de Catalunya tant pel nombre de tubs com per l’extensió dels teclats. Comentades per l'organista Raúl Prieto. Activitat de 50 minuts amb multimèdia. Cal inscripció prèvia.


Taller

Taller de Cant Gregorià

de l'11 al 14 de juliol
Museu Arxiu de Santa Maria
A càrrec de Ismael Villanueva, professor i director.


logo


Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu?Nota legal
socail