dimarts, 27 de juny del 2017

Refresca les teves idees amb les novetats en cultura digital!

.
.
.
.

Everything

El primer videojoc nominat als Oscars

And the Oscar goes to... un videojoc!!! Aquesta pot ser la notícia amb què ens trobem a la propera cerimònia dels Òscars. i és que Everything, el videojoc de David O'Reilly, serà pre-candidata a l'Òscar a la millor animació gràcies a un premi que ha guanyat al Festival de Curts d'Àustria.

Everything es defineix com un joc interactiu de final obert, una experiència de simulació de la realitat on no hi ha una manera correcta o incorrecta de jugar. El joc implica viatjar a través de l'univers i veure-ho des de diferents punts de vista, amb moments de pau, bellesa, tristesa i alegria, i va ser creat en tres anys per David O'Reilly, el creador darrera la mítica Mountain.

Startups at Midem

Midem ens ensenya el futur de la música que creen les startups

A Cannes es va celebrar la 51a edició del Midem, el mercat professional de la indústria musical més veterà. I enguany feia 10 anys MidemLab, el seu concurs de startups relacionades amb la música. Us expliquem les propostes més innovadores en el sector musical.

Brian Eno, David Bowie, Björk

3 exposicions que no et pots perdre aquest estiu

David Bowie, Brian Eno i Björk són a la ciutat! Aquest estiu a Barcelona han coincidit tres exposicions imperdibles que acabaran formant part de la nova memòria per anys.Us les expliquem perquè no us en perdeu cap de les tres!!!!

Videojocs

Arriba el catàleg anual d'estudis catalans de videojocs!

Com cada any el mes de juny, hem recollit quines són les empreses catalanes de videojocs en actiu amb una imatge del seu darrer joc i les seves dades de contacte. I amb dades de sector! Fes-li una ullada!

Imprescindibles

10 notícies de juny que no us podeu perdre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Els podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us fem un resum que no us podeu perdre.

Què passa quan morim?

S'aprova la Llei de Voluntats Digitals

Tenim dues vides: la real i la digital, plena també d'activitats, converses i moments compartits, que perduran en el temps. Què passa amb tot això quan morim? La recentment aprovada Llei de Voluntats Digitals ho regula i aquí us ho expliquem.

Els videojocs que venen

Tot el que ha estat l'E3

Poques fires al món poden presumir de tenir un impacte com el que any rere any genera l’E3 de Los Angeles, la trobada anual on les grans companyies del sector del videojoc donen a conèixer les seves novetats. L'Albert Garcia hi ha anat i ens ho explica de primera mà!

El millor cinema i sèries en català

Neix Filmin.cat

Aquest mes de juny hem de celebrar el naixement de Filmin.cat, la primera plataforma digital de distribució de continguts en cinema i sèries de televisió íntegrament en català.1.500 títols, entre pel·lícules de ficció, documentals, sèries o curtmetratges que no us podeu perdre!!!!

Fresc & Freak

Juny

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les noticies de juny!!!

Nou!

Llibre Blanc dels Videojocs a Catalunya

Enguany, per primera vegada, ICEC s'ha sumat a DEV per estudiar les dades del sector dels videojocs a Catalunya. Nombre d'empreses, de treballadors, facturació, tipus de jocs... tot això i més al Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc!!!!

Videojocs

Catalan GameSpot

GameSpot és una secció mensual on us posem al dia de les novetats de les empreses catalanes de videojocs. Aquestes són les notícies del mes de juny!

Videoclip

Hippo Campus: quan els músics juguen amb les icones del programa


La banda de Minessotta Hippo Campus ha presentat el videoclip del seu darrer tema, Western Kids. I és un videoclip curiós, creat per l'ex director tècnic de Pixar Najeeb Tarazi i fet amb la tècnica de captura de moviment. Tarazi va filmar els membres de la banda en un estudi amb tres càmeres de captura3D i després els va col·locar dins l'interfície d'un programa d'animació, on els músics juguen amb les eines i els panells, interactuen amb els gràfics, i acaben crear un video meta-CGI (imatge generada per computadora). Tarazi diu que el videoclip no és només un homenatge a les eines de CGI, sinó també a vídeos musicals com Love is the Seventh Wave d'Sting i Take On Me d'A-Ha.
La capçalera d'aquesta edició del Butlletí és obra de la il·lustradora Julia Yellow, que ha il·lustrat perfectament com ens sentim amb aquesta onada de calor! Esperem que el Butlletí us sembli refrescant! 
No us perdeu les properes activitats de cultura digital:

PROPERES ACTIVITATS DE CULTURA DIGITAL


14 JUNY - 24 SETEMBREBjörk Digital. Exposició de realitat virtual. CCCB. Barcelona
16 JUNY - 1 OCTUBRELightforms / Soundforms. Exposició de Brian Eno. Arts Santa Mònica. Barcelona
26 JUNY - 26 JULIOLAtlantida Film Festival. Filmin
28 JUNYZEROUNO. Barcelona
28 - 30 JUNYGamelab. Barcelona
28 JUNY - 2 JULIOLFADE Festival 2017. La Cellera de Ter
29 JUNYUnleash the bytes: Xerrada l'art de l'error + Dirk Paesmans (JODI). HANGAR. Barcelona
29 JUNYCultura del Joc Digital #GameSeminars. CCCB. Barcelona
29 JUNY - 1 JULIOLStop Motion Barcelona. Barcelona
30 JUNYPixel Meet Market. Iron Hack. Barcelona
30 JUNYIndie Developer Burger Awards. Barcelona
3 JULIOLExperimenta amb la robòtica. Punt Multimèdia. Barcelona
4 JULIOLSeminari Experiència d'Usuari. MNAC. Barcelona
5 JULIOLConstrueix el teu primer robot. Punt Multimèdia. Barcelona
6 JULIOLCatalunya Territori TIC. 12x12. Mataró
6 - 8 JULIOLFòrum Edita. Barcelona
17, 19, 20, 24 i 26 JULIOLTaller de Net Art i disseny interactiu per a la web. HANGAR. Barcelona
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell

 


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital