dimarts, 13 de juny del 2017

El documental dels ateneus busca mecenes culturals

El documental dels ateneus busca mecenes culturals


  • Documental Ateneus llavor de llibertat
    El documental "Ateneus: llavor de llibertat" s'estrenarà el 2018. - Font: Federació d'Ateneus de Catalunya
  • Frame documental "Ateneus: llavor de llibertat".
    Escenes del rodatge del teaser. - Font: Nosotros Producciones
  • Frame documental "Ateneus: llavor de llibertat".
    Els ateneus acullen activitats culturals amb llegat que perdura. - Font: Nosotros Producciones
L'audiovisual "Ateneus: llavor de llibertat", que s'estrenarà el 2018, farà un retrat de les aportacions socials, culturals i polítiques d'entitats amb gairebé dos segles d'història al país.
Els ateneus han contribuït a la construcció de la història del país. Amb la voluntat d’explicar-la, la Federació d’Ateneus de Catalunya està produïnt el documental «Ateneus: llavor de llibertat». Encarregat a la productora audiovisual catalana Nosotros, el llargmetratge narrarà en una hora l’aportació dels ateneus, casals i casinos com a l’associacionisme cultural propi de Catalunya. Un llegat identitari que ha contribuït a la socialització i culturització de diversitat de generacions i estrats socials del país durant dos segles. També posarà de relleu la vigència i efervescència de l’ateneisme en ple segle XXI.
La campanya de mecenatge estarà activa fins al 31 de juliol de 2017
Per tal de fer-lo realitat, la Federació d'Ateneus ha impulsat una plataforma de mecenatge oberta a tota la ciutadania que vulgui col·laborar econòmicament amb aportacions que seran gratificades amb recompenses com aparèixer als títols de crèdit o entrades per assistir a l’estrena. La campanya de mecenatge està activada al portal fins al 31 de juliol de 2017. Es necessiten 10.000 euros per dur a terme el projecte.