diumenge, 23 d’abril del 2017

La cultura digital s'omple d'amor i llibres!!!!

Butlletí de Cultura Digital
Abril 2017

No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.

Sant Jordi és amor

120 artistes reimaginen el petó

La productora de vídeo, animació, edició i producció creativa Heckler.Tv ha unit120 artistes, il·lustradors i animadors d'arreu del món per fer una bonica representació de Love is Love. La frase, dita per l'actor i compositor Lin-Manuel Miranda en un emotiu discurs després de rebre el premi Tony a la millor composició original per l'obra de teatre Hamilton, ha donat la volta al món i s'ha convertit en un senyal de lluita i esperança per l'amor que es poden professar dos éssers humans, sense importar la seva orientació sexual o gènere.

Esperem que gaudiu del vídeo i que tingueu una molt bona diada de Sant Jordi!

Sant Jordi són llibres

Llibres i tecnologia: les novetats des del darrer Sant Jordi

El sector editorial i el literari estan canviant molt i molt ràpid. Així que aprofitem la diada del llibre per fer-vos arribar algunes (només algunes!) novetats que el món digital i la tecnologia han aportat al sector del llibre des del darrer Sant Jordi.

Vida digital

Jo em connecto, tu et connectes... ells es desconnecten

Comencem a trobar un nou grup urbà, aquelles persones que, d’una manera molt pensada, han decidit fer la seva desconnexió del món digital. Són els exconnectats. Els coneixes? Aquí te'n parlem.

Sant Jordi són llibres

La intel·ligència artificial guanyarà un Nobel de literatura?

Són els algoritmes els rivals dels escriptors? És possible que en poc temps ens preguntem si una novel·la ha sortit d'una ment humana. Ja podem trobar els primers exemples pràctics de la incipient capacitat literària de la intel·ligència artificial. Us n'hem seleccionat alguns exemples

Realitat Augmentada

La AR torna amb força

Després de la gran febre planetària per Pokémon Go la realitat augmentada semblava que havia entrat en una letargia tranquil·la, però en qüestió de pocs dies Facebook, Snapchat i Microsoft ens han recordat que aposten intensament per la AR. Voleu saber com ho faran?

Acreditació a preus especials

Participa a l'Internet Age Media

Amb el bon temps arriba l'IAM - Internet Age Media, l'esdeveniment que connecta el futur de les arts, els mitjans i el coneixement amb un peu posat a la cultura d'internet. Hi vols anar? Tenim acreditacions a preus especials!

Innovació i Comunicació

Arriba Sitges Next

Sitges Next és la cita de la innovació en comunicació per descobrir noves connexions entre publicitat i tecnologia, disseny, art, cinema… Ens veiem a Sitges el 5 i 6 de maig!

Imprescindibles

10 notícies d'abril que no us podeu perdre

Quines 10 notícies no us podeu perdre aquest mes d'abril? Sabeu què és el maquinocè, o la singularitat? I si han robat les vostres dades personals? Tot això i més en aquest post.

Fresc & Freak

Abril

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les noticies d'abril!!!

Sèries

Però hi ha sèries de televisió en realitat virtual?

La realitat virtual, igual que passa amb les sèries, ens allunya de la nostra veritat per submergir-nos en una altra. Busquem viure noves aventures, sentir diverses emocions a flor de pell però tot sense moure’ns del sofà de casa. Juntes són l’experiència perfecta. Us parlem de realitat virtual i sèries de televisió!

YouTube

YouTuberes: en femení i en català

Aquesta vegada, volem reivindicar la presència femenina a YouTube, noies que parlen de llibres, teatre, cuina o de la seva vida, i en català. Les voleu conèixer?

Audiovisual

Animació 2016

Aquest 2016 les empreses catalanes de d'animació han tingut un any molt productiu!!! Els hem demanat quines obres han publicat durant l’any i aquí teniu la informació que ens han fet arribar.

Música i tecnologia

Gorillaz

El grup Gorillaz aposta per la tecnologia amb el seu nou àlbum. No us perdeu el videoclip animat del single Spirit House en vídeo VR 360º que ja porta més de 7 milions de visualitzacions!, però és que a més han creat una app de realitat augmentada i virtual en col·laboració amb Deutsche Telekom per iOS i Android amb continguts interactius exclusius compatibles amb Google Cardboard.

Sant Jordi és amor

Love, sex & pandas

Els pandes gegants són una espècia amenaçada. I no diríeu mai per quina raó. No, aquesta vegada els humans no hi estem implicats. Resulta que els pandes no tenen moltes ganes de posar-se per feina per tenir pandetes. Els pandes mascles passen una mitjana de 16 hores al dia menjant i la resta del dia dormen. Les pandes femelles només són fèrtils dos o tres dies l'any. Total, molt complicat.

Els cuidadors dels pandes han recorregut a diversos mètodes per fomentar augmentar el desig sexual d'aquests petits ossets de peluix, incloent-hi l'ús de pornografia per pandes. Però no hi ha gaires vídeos fàcilment disponibles així que la web Pornhub ha convidat els seus espectadors a filmar la seva pròpia peli Panda Style.

Sigui com sigui, el vídeo que han fet per promoure aquesta iniciativa és encantador!!
No us perdeu:

PROPERES ACTIVITATS DE CULTURA DIGITAL

 
20 ABRILTaula rodona "El videojoc com a transmissor de cultura i debat social" dins l'exposició Press Start. Fundació Sabadell 1859. Sabadell
20 - 22 ABRILSerielizados Fest. Barcelona
20 - 22 ABRILSteamConf 2017. Conferència internacional sobre educació i STEAM. CosmoCaixa. Barcelona
20 - 23 ABRILTechParty UAB. Bellaterra
21 - 22 ABRIL
22 ABRILContes digitals de Sant Jordi (nens de 8-12 anys). Mobile World Centre. Barcelona
24 ABRILEl ZeroUno. Mobile World Centre. Barcelona
27 ABRILXerrada "Big Data: Mites i Llegendes". UPC. Barcelona
27 - 30 ABRILIAM Weekend. Barcelona
27 ABRIL - 7 MAIGFestival Clam. Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. Manresa
29 ABRILWomen for Techmakers. Reus
4 MAIGJornada professional D'A 2017: Noves narratives. Distribució i promoció. SGAE. Barcelona
5 - 6 MAIGSitges Next. Sitges
5 - 7 MAIG2a Escapada de Cultura i Creació Digitals. Santa Maria d'Oló. Moianès
11 MAIGFestiBity. La Festa de les Tecnologies de la Informació. Barcelona
18 - 27 MAIGLOOP Barcelona. Barcelona
18 - 28 MAIGDocsBarcelona 2017. Barcelona
20 MAIGIX Jornada de Programació i Robòtiques Educatives. Cornellà de Llobregat
22 - 27 MAIGNonStop Barcelona. Moviment internacional de cinema d'animació. Barcelona
29 - 31 MAIGCartoon 360. Barcelona.
28 MAIGDia Mundial del Joc.
30 - 31 MAIGRESET Cultura. CaixaForum. Barcelona.
31 MAIG - 1 JUNYBIZ BARCELONA. Barcelona
31 MAIG - 4 JUNYPrimavera Sound. Barcelona
10 JUNYFRICS. Fira de recursos i iniciatives comunitàries i socials. Barcelona
28 JUNY - 2 JULIOLFADE Festival 2017. La Cellera de Ter
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell.
Convocatòries:

CONVOCATÒRIES (la data és el termini màxim)

 
20 ABRILConvocatòria per a Next to Watch, lligat a Sitges Next, de peces associades a la comunicació de marca i les solucions de negoci. Es valorarà la creativitat i la innovació en l’ús de tecnologia, data, plataformes o nous processos
12 MAIGParticipació a Cartoon 360. Si ets una empresa catalana, tens un preu especial amb el codi  SPE198

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital