dilluns, 3 d’abril del 2017

El Teatre Monumental acull aquest dilluns la 62a edició de la Nit de l'Esport

La gran cita de l’esport mataroní tindrà lloc a les 20h
L'atleta Clàudia Luna va ser guardonada amb el premi al Millor Esportista 2015. Foto: Sergio Ruiz
L'atleta Clàudia Luna va ser guardonada amb el premi al Millor Esportista 2015. Foto: Sergio Ruiz

El Teatre Monumental acollirà aquest proper dilluns 3 d’abril la cita per excel•lència de l’esport mataroní. La Nit de l’Esport és la trobada anual per homenatjar i reconèixer els èxits d’esportistes, tècnics, àrbitres, escoles, clubs, entitats i periodistes relacionats amb el món de l’esport mataroní.
 
La 62 a Nit de l’Esport tindrà un especial record per als Jocs Olímpics de Barcelona’92 en motiu de la commemoració dels 25 anys de la seva celebració. Així doncs, tot l’acte girarà a l’entorn d’aquesta efemèride, i es projectarà un vídeo en reconeixement als olímpics i voluntaris de Barcelona’92.


62a Nit de l’Esport
L’acte començarà a les 20 h al Teatre Monumental. Estarà presidit per l’alcalde, David Bote, i l’acompanyaran el regidor d’Esports, Josep M. Font; i l’assessor tècnic de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Joan Morell.
 
La Nit de l’Esport s’iniciarà amb una exhibició de dansa a càrrec de l’acadèmia mataronina +QBall i comptarà amb l’actuació de la soprano Lídia Martínez i el tenor Josep Ruiz. La conductora de l’acte serà la periodista Helena Novellas.
 
Pel que fa als guardons, en aquesta edició es lliuraran 28 premis entre trofeus, diplomes i mencions especials. El trofeu és una obra original de l’artista mataroní Perecoll.
 

55 nominats de 19 disciplines
La Nit de l’Esport premiarà els millors esportistes entre els 55 nominats. Entre els nominats hi ha 27 campions o campiones de Catalunya, 28 d’Espanya, 3 d’Europa i 2 del món. 20 són esportistes internacionals i 6 van participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.
 
Les categories que aspiren a obtenir premi, en la vessant masculina i femenina, són infantil, cadet, juvenil i sènior, de l9 disciplines diferents: atletisme, bàsquet, billar, escacs, fotosub apnea, futbol sala, handbol, hockey herba, hoquei patins, llagut català banc fix, natació, natació sincronitzada, patinatge, taekwondo, tennis, tennis taula, tir olímpic, triatló i waterpolo. 


La nit es tancarà amb el premi més esperat, el de millor esportista de l’any 2016 per la seva contribució a portar el nom de Mataró més enllà de les fronteres esportives de la ciutat. L’any passat el guardó va ser per a l’atleta Clàudia Luna.
 
També s’atorgaran premis als millors equips en les diferents categories i es donaran tres mencions especials. La resta de premis que es lliuraran són:
 
. Premi a les escoles i centres de secundària participants als Jocs Escolars amb més inscrits en els Jocs Escolars.
. Premi a les escoles amb més participació als Jocs Escolars en esports d’equip i esports individuals de primària i secundària.
. Premi a l’escola amb un increment més alt de participació en els Jocs Escolars respecte al curs anterior.
. Premi Josep Gomà Carol a la millor tasca periodística en pro de l’esport mataroní.
. Premi a la tasca arbitral. 
. Premi al millor tècnic esportiu.
. Premi a l’entitat més destacada per la seva promoció envers l’esport.
. Premi a la trajectòria en esport adaptat.
. Premi a la trajectòria en esport escolar.
. Premi a la tasca directiva.
. Esportista més destacat en esport adaptat.
 
El jurat l’han format representants del Consell Municipal d’Esports i periodistes esportius de tots els mitjans de comunicació locals.

La Nit de l’Esport es podrà seguir a través del nou perfil de Twitter @esportmataro que es posa en marxa coincidint amb la gran cita de l’esport mataroní. Mataró Ràdio i m1tv també emetran la gala en directe.