dimarts, 21 de març del 2017

Vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana :: Tocs 86

Tocs de llengua
Actualitat sobre llengua catalana i política lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Març 2017 #86
:: Vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana
El Departament de Cultura ha elaborat i publicat un vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana (LSC), que es pot consultar en línia. L'eina aplegarà 1.500 termes bàsics de 26 camps temàtics dels quals són en línia ja els 230 corresponents als sis camps següents: lletres i números, colors i formes, salutacions, cultura, temps cronològic i tecnologies. L'eina, que combina la cerca lèxica amb vídeos a Youtube, i permet l'accés des de dispositius mòbils, s'ha creat amb l'assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, i hi han col·laborat els experts Rosa M. Boldú, Juan Frigola, Santi Frigola, Juan Valenzuela, Cèsar del Valle, Frank Vidiella. Els models gràfics del vocabulari són Mariona Boronat i Arnau Escudero.
Trobareu tots els vídeos del vocabulari al nou canal YouTube de Llengua de signes catalana, al qual us podeu subscriure: YouTube de Llengua de signes catalana.
D'altra banda, la Direcció General de Política Lingüística organitza per al proper 31 de març una Matinal de Llengua dedicada a la llengua de signes catalana, que tindrà lloc a les 09.30 hores, a la sala d'actes del Palau Marc, seu del Departament de Cultura.
Al llarg de la sessió es farà una introducció a la comunicació lingüística de tipus visual-gestual i de la llengua de signes catalana (LSC) i també es presentarà el marc normatiu de protecció de la LSC, del seu desenvolupament i l'aprenentatge.
Més informació i inscripcions
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya