dilluns, 20 de març del 2017

12 escoles de Mataró participen al projecte BarçakidsL'objectiu és transmetre valors a través de l'esport.

La sessió feta a Vista Alegre, on hi havia la presència del regidor Josep Maria Font.

Mataró ha acollit aquest dijous, dia 16, les sessions de Barçakids de la Fundació del FC Barcelona arreu de 12 escoles de la ciutat. El programa escolar itinerant Barçakids està dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys de les escoles de primària de Catalunya i pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. Durant aquest mes de març també hi participen l’Escola Rocafonda, Anxaneta, Germanes Bertomeu, GEM, Maria-Mercè Marçal, Cirera, Peramàs, Balmes, Camí del Cros, Marta Mata, Joan Coromines i Josep Montserrat.

Els alumnes realitzen, durant una jornada i de la mà dels educadors Barçakids, un programa d'activitats lúdiques, educatives i esportives centrat en quatre fases teòriques i pràctiques que es desenvolupen al Centre Cívic Molins i a la pista poliesportiva del carrer de Maria de Déu dels Àngels.

La Fundació es va crear l'any 1994 i desenvolupa projectes on l'esport és l'eix vertebrador en educació i relacions entre nens i nenes
Primer, els educadors expliquen als infants què són els valors. Tot seguit els posen en pràctica mitjançant el joc i l’esport, i la jornada es clou amb una reflexió final sobre els valors. L’objectiu és promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu amb l’esport com a eix motivacional.

L’estructura del programa es basa en 5 unitats didàctiques que permeten treballar els cinc valors de Barçakids: esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició (esperit de superació), de manera que els docents els puguin escollir per treballar durant la jornada, segons les necessitats de cada grup escolar.

Publicat per