dissabte, 25 de març del 2017

Us portem la cultura digital més humana

.
.
.
.

El mestre del videoart

Mostra retrospectiva de Bill Viola a Florència

Bill Viola és un dels noms indiscutibles del videoart. Premi Internacional Catalunya el 2009, Viola busca en les seves obres plasmar l'essència de les emocions amb una plasticitat que beu de la imatgeria renaixentista.

Per celebrar la relació especial de Bill Viola amb Florència, on va començar la seva carrera en videoart, la Fundació Palazzo Strozzi ha organitzat Rinascimento Elettronico, una exposició retrospectiva única que submergeix l'espectador en els treballs de Viola, des de les seves creacions més experimentals de principis dels 70 fins les instal·lacions monumentals del segle 21. Viola explora la humanitat i l'espiritualitat amb us estil poètic simbòlic on l'ésser humà interactua amb les forces de la natura com l'aigua i el foc, la llum i la foscor, el cicle de la vida i la mort.

Ens agrada Bill Viola, i us encoratgem a conèixer la seva obra. Segur que no us deixarà indiferents!

Xarxes socials

Youtubers catalans de videojocs

Recentment us vam parlar dels Youtubers catalans i en català, i vam descobrir que n’hi ha més dels que pensàvem. Ara us presentem el TOP 5 de Youtubers catalans (i en català!) apassionats dels videojocs. Seguiu-los!

VR

15 coses que encara no t’han explicat del Mobile World Congress

Després de dos dies de caminar pel Mobile World Congress i el 4YFN i havent travessat infinitat d’estands plens de pantalles de LED, hem trobat 15 històries d’innovació imprescindibles. Aquí les teniu!

Disseny

Torna el festival OFFF

OFFF, el Festival Internacional de la Cultura, l’Art i el Disseny Digital torna a Barcelona els 6, 7 i 8 d'abril. No us perdeu l'OFFF si voleu conèixer les tendències més avantguardistes en els camps del disseny gràfic, els videoclips, la fotografia, la publicitat, el cinema i l’art editorial!!!

Videojocs

T'ajudem en el finançament dels videojocs

Hem actualitzat el document de línies de l'ICEC per finançament de videojocs, però també internacionalització, formació, consultoria... no te les perdis!
Ja sabeu que som fans de la capacitat de Netflix per innovar en les eines de màrqueting de les seves sèries. La darrera, el que van fer a Times Square per promoure Santa Clarita Diet. Molt divertit!
Sou usuaris d'apple? Us heu arribat a llegir algun cop les condicions de iTunes? Per fer la lectura menys farragosa la nova obra de l'artista de còmic Robert Sikoryak us la porta en imatges. Molt original!

Màrqueting

La nova campanya de Netflix

Còmic

Terms & conditions

Fresc&Freak

Març

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les noticies de març!!!

Imprescindibles

10 notícies de març que no us podeu perdre

Quines 10 notícies no us podeu perdre aquest mes de març? Les hem recollit i aquí les teniu, des d'un diccionari de termes tecnològics diferent a com es pot fer art amb el consum d'aigua, la darrera creuada d'Anonymous, apps en català i molt més!

Ciencia sí, però ficció?

Pel·lícules i sèries que van predir el futur... i van encertar

El cinema ha pensat en cotxes autònoms, drons, hologrames, smartwatches, i fins i tot la wikipèdia abans que existissin. Aquí teniu 30 sèries i pel·lícules que van preveure el futur. Les heu vistes totes?

Catalan Game Spot

Nous jocs catalans en el mercat

GameSpot és una secció mensual on us posem al dia de les novetats de les empreses catalanes de videojocs.Aquestes són les notícies del mes de Març!

Arriba la Setmana Santa

Colònies i casals tecnològics per a nens

Com cada any us hem preparat un recull de colònies i d'altres experiències úniques per a nens durant la Setmana Santa relacionades amb el món de la tecnologia, especialment activitats robòtiques i de disseny de videojocs.També hem començat a recollir les de l'estiu!

Intel·ligència Artificial

Algoritmes amb ànima de pintor

Les xarxes neuronals poden arribar a crear art i transmetre emocions? Per ara diferents experiments han après a reconèixer estils artístics i a imitar-los. Podeu llegir més aquí.

Videoclips

Vimeo obre Vimeo360 i us ho presentem amb aquest preciós videoclip

 Com ells mateixos diuen, els millors cineastes del món consideren Vimeo casa seva. I si és així, els millors vídeos de 360º són al nou Vimeo 360. Les històries més artístiques, avantguardistes i immersives són a aquest nou canal. Una bona notícia!

I per presentar-vos-el, us fem arribar aquest fantàstic videoclip en blanc i negre, Moderat és el resultat de la combinació del duet Modeselektor (Gernot Bronsert, Sebastian Szary) i Apparat (Sascha Ring), tots dos projectes alemanys de música electrònica.El vídeo del seu senzill Reminder ens mostra a tres éssers fugint d'una nau espacial. Un clip amb un increïble art visual en blanc i negre i constants referències als videojocs. Fins i tot te una llista de high scores al final!

Gaudiu d'aquesta preciosa experiència en 360º.
No us perdeu:
10 MARÇ - 5 ABRILPerspective Playground. Mostra d'Art Interactiu. Sant Pau Recinte Modernista. Barcelona
14 MARÇ - 2 ABRILMecal. 19è Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
22 - 26 MARÇKosmopolis. La festa de la literatura amplificada. CCCB. Barcelona
24 MARÇNoves narratives digitals i creació transmedia. SDE/Kosmopolis. Barcelona
25 MARÇDel llibre a les pantalles (i més enllà). CulturaDigital/Kosmopolis. Barcelona
25 MARÇScratchEd MeetUp Barcelona. BDNLab. Badalona
28 MARÇEl món dels videojocs. Jornades tecnològiques del CAC. Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Barcelona
28 MARÇJornada Màrqueting i Comunicació per a Videojocs. SDE.  Barcelona
29 MARÇMeetup – Hackeja la impressora 3D per imprimir amb pastaTallers de capacitació Maker. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
30 MARÇ - 9 ABRILMixtur. Barcelona
1 ABRILROBOTAC. III Jornada de robòtica al Parc de l’Espanya IndustrialJornades, Festivals i concursos. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
5 ABRILJornada sobre finançament per a empreses i agents culturals. SDE. Barcelona
6 - 8 ABRILOFFF Barcelona.
12 ABRILEls Robots a la nova era digital. Transhumans, Robots, Posthumans. Mobile World Centre. Barcelona
19 ABRILYouTube: Taller de videomàrqueting. SDE. Barcelona
19 - 20 ABRILFòrum TurisTIC, tecnologia i innovació aplicats al sector turístic, organitzat per Eurecat. Barcelona
20 - 22 ABRILSerielizados Fest. Barcelona
27 - 30 ABRILIAM Weekend. Barcelona
27 ABRIL - 7 MAIGFestival Clam. Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. Manresa
5 - 7 MAIG2a Escapada de Cultura i Creació Digitals. Santa Maria d'Oló. Moianès
30 - 31 MAIGRESET Cultura. CaixaForum. Barcelona.
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell.
Convocatòries:
20 MARÇVirtual Reality World Congress (VRWC) Investor Showcase
22 MARÇConvocatòria de projectes d'animació transmedia per a Cartoon 360
27 MARÇPremi Loop Discover per obres d'experimentació i innovació en format audiovisual
3 ABRILConvocatòria a startups creatives per participar al Startup Garden de Sonar+D
4 ABRILParticipació al Sonar Innovation Challenge de Sonar+D
14 ABRILConvocatòria de Primavera Pro Startups, iniciativa conjunta de Primavera Pro i Seed&Click per donar suport als nous projectes empresarials vinculats al sector musical.
20 ABRILConvocatòria per a Next to Watch, lligat a Sitges Next, de peces associades a la comunicació de marca i les solucions de negoci. Es valorarà la creativitat i la innovació en l’ús de tecnologia, data, plataformes o nous processos
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital