dilluns, 1 d’agost del 2016

Fires i festes que no et pots perdre a l’agost!

Fires i festes que no et pots perdre a l’agost!

 • Maria Rodés actuarà el 15 d'agost al Barretina festival de Rupià.
  Maria Rodés actuarà el 15 d'agost al Barretina festival de Rupià.
 • Fira de les Fibres Vegetals de Mas de Barberans (Montsià - 6 i 7 d’agost).
  Fira de les Fibres Vegetals de Mas de Barberans (Montsià - 6 i 7 d’agost).
 • Gemma Humet i Toti Soler actuaran a la Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans, Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès – 6 d’agost).
  Gemma Humet i Toti Soler actuaran a la Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans, Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès – 6 d’agost).
 • XIX Mercadal del Comte Guifré de Ripoll (Ripollès - 10, 1 i 12 d’agost).
  XIX Mercadal del Comte Guifré de Ripoll (Ripollès - 10, 1 i 12 d’agost).
 • La Imaginada de Tarragona (Tarragonès - del 12 al 15 d’agost).
  La Imaginada de Tarragona (Tarragonès - del 12 al 15 d’agost).
 • Roba Estesa actuaran al XXIII Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella (Les Garrigues - 19, 20 i 21 d’agost).
  Roba Estesa actuaran al XXIII Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella (Les Garrigues - 19, 20 i 21 d’agost).
 • Aquelarre de Cervera (La Segarra - 26, 27 i 28 d’agost).
  Aquelarre de Cervera (La Segarra - 26, 27 i 28 d’agost).
 • Carretillada de l’Arboç (Baix Penedès – 28 d’agost).
  Carretillada de l’Arboç (Baix Penedès – 28 d’agost).
 • Ésdansa, Festival Internacional de música i dansa de Les Preses (La Garrotxa - del 23 al 28 d’agost).
  Ésdansa, Festival Internacional de música i dansa de Les Preses (La Garrotxa - del 23 al 28 d’agost).
Concerts, dansa, teatre, mercats tradicionals, festes de foc... Prepara't per la ruta de l'agost més cultural.
Totes les nits de dilluns d’aquest mes, a les 22h, actuen artistes catalans a la plaça d’Avall de Rupià:  Santi Careta; Peret Reyes; Maria Rodés; Halldor Mar i Jaume Pla “Mazoni”. És un projecte de música de qualitat, coherent, sostenible, solidari que prioritza el Km 0. Les persones que organitzen, col·laboren i participen són voluntàries, ho realitzen per un compromís amb la cultura i per voler dinamitzar el poble i entorns. Per això, l’entrada és gratuïta; només es passa la gorra per a destinar fons pels músics.
De la mà de l’Associació Catalana de Cistellaires i l’Ajuntament, a la 14ena edició del Racó dels Artesans hi trobareu artesans i artesanes que treballen fibres vegetals ben diferents, vinguts de diferents llocs d’arreu d’Europa. També hi haurà demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma i a les parades amb la col·laboració d'experts, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure, etc.
 • XII Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans, Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès – 6 d’agost):
La jove cantant Gemma Humet i un dels músics referents de l’escena musical catalana, Toti Soler, seran els protagonistes enguany de la Trobada que ja arriba a la dotzena edició. Els dos artistas ja han col·laborat en algunes ocasions, el veterà guitarrista acompanyant la cantant. Un dels impulsors de la cita és el cantautor local Cesk Freixas.
Una edició amb música, teatre, animació i espectacles de reconstrucció històrica. Tampoc hi pot faltar el mercat d’època amb productes d’artesania i demostració d’oficis, tir amb arc, tavernes i un munt d’activitats per a tota la familia, tallers i jocs infantils.
Aquest estiu arriba la vuitena edició d’una festa associativa arrelada a la ciutat i amb renom que ha traspassat la província. El 2015 va ser reconeguda als Premis Ateneus. El col·lectiu que li dóna nom i organitza ofereix una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic mitjançant espais d’intercanvi, d’empoderament, participatius, dinàmics i autogestionats en el marc de les festes de Sant Magí de Tarragona. Concurs de música, mercat d’artesania, activitats de lleure i fira d’entitats ja estan preparades.
Roba Estesa, Germà Negre i Les Violines són alguns dels grups que formaran part del cartell de tres jornades musicals gratuïtes amb artistes dels Països Catalans. Els Tranquils; Morena; Vents de Riella; La Rondalla dels Ports i Orquestrina Trama seran presents a l’edició d’enguany. Organitzat pel Grup Cultural Grallers de La Granadella, ressona des dels aires folk al tecno.
Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny reedita per 34 ena ocasió del del festival internacional de dansa. Es desenvoluparà a l'Espai de dansa d'arrel tradicional i comptarà amb més de 8000 espectadors, més de 400 artistes i 200 voluntaris en l’organització. Ésdansa 2016 continua amb dues línies formatives, dos itinerarisdedicats a la dansa nascuts amb l’objectiu de ballar i fer ballar.

Viu l’Espectacle de Foc i Música d’una de les festes més concorregudes de cada estiu, amb els seus elements més característics com el Mascle Cabró, l’Escorreguda del Mascle, el Ball de la Polla o el Foqueral. Enguany la representació festiva serà a càrrec del grup Alea Teatre i es plantejarà al voltant de la màgia i les bruixes. Cervera acollirà també una trobada de bestiari popular, la tradicional Fira del Gran Boc, l’Aquelarret i posarà en marxa un excepcional cartell musical amb cinc escenaris i una desena d’actuacions de fusió, rock i mestissatge.
 • Carretillada de l’Arboç (Baix Penedès – 28 d’agost):
La Carretillada del Ball de Diables de l’Arboç és un dels ritus de foc més mítics dins el món dels diables festius a Catalunya. El Ball de Diables de l'Arboç escenifica un festa de foc de primer ordre que ha conservat les tradicions i les pràctiques durant més de 150 anys, i s’ha convertit en un punt de referència per a tots els amants de les flames i les explosions festives. 

Afegeix un comentari nou