dimarts, 28 de juny del 2016

Mataró fa un pas més per reformar el Cafè Nou



Publicat per
http://mataroradio.cat
Dm, 21/06/2016 - 09:39
Elisabet Solsona


El ple ha aprovat l’avantprojecte de reforma de l’edifici, situat a tocar de l’edifici de la Presó i que forma part del patrimoni històric de la Unió de Cooperadors de Mataró. La rehabilitació del Cafè Nou permetrà destinar la planta baixa a punt d’informació turística dotat amb tecnologia innovadora, botiga turística i bar; i la planta primera a activitats d’exhibició cultural per revitalitzar i ampliar el sector de les arts escèniques i la música. En definitiva, explica el regidor de Cultura, Quim Fernàndez, l’esperit és “recuperar el que havia estat”.

L’immoble està catalogat i, en trobar-se dins de l’àmbit de la Presó, té la consideració de Bé Cultural d’Interès Local. La façana principal té l’accés per la Riera. La primera planta es preveu que es pugui utilitzar de manera independent, motiu pel qual l’avantprojecte ja preveu la construcció d’una escala exterior que connecti directament el Pati del Cafè Nou amb la primera planta. L’operació, apunta Fernàndez, permetrà potenciar l’eix de La Riera i disposar d’un potent nucli d’equipaments culturals: La Presó, el Pati del Cafè Nou, el mateix Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i l’Ateneu de la Fundació Iluro.

La junta de Govern Local ha aprovat sol•licitar una subvenció dels Fons Europeus per al Desenvolupament Econòmic Regional, els fons FEDER, per un import d’1,1 milions d’euros. L’objectiu és aconseguir bona part del finançament necessari per dur a terme les obres de reforma –costen dos milions- i també per pagar una part dels costos d’expropiació –operació valorada en 624.000€-, les infraestructures escèniques, la instal•lació del punt d’informació turística, el mobiliari i la contractació de personal els primers 18 mesos de funcionament.