dissabte, 14 de maig del 2016

La Sala Cabanyes recupera el conte de Blancaneus per aquestes Fires

publicat per
www.capgros.com


Se’n podran veure nou representacions fins que abaixi el teló el diumenge 5 de juny
EnviarAmic Enviar a un amicImprimir ImprimirOpinio Afegir opinióLectures 151 lecturesData 13|05|2016 9:09Disminueix lletraAugmenta lletra
per capgros.com
Dissabte 14, a les 18.30h a la Sala Cabanyes (la Riera, 110-120), 1a representació. Preu: 12/13€

La màgia de “Blancaneus i els set nanets”, un dels contes infantils més coneguts, torna a la Sala Cabanyes per aquestes Fires. El dissabte 14 de maig aixecarà el teló un dels espectacles més emblemàtics dels que s’han representat mai a l’escenari mataroní, dut a terme per un equip d’un centenar de persones. Josep Maria de Ramon dirigeix per quarta vegada aquest muntatge per a tota la família.

La història de “Blancaneus i els set nanets”, un conte popular recollit pels germans Grimm a principis del segle XIX, és ben coneguda per tothom. Una princesa (Anna Piqué) orfe de mare s’ha d’amagar al bosc fugint de la seva madrastra (Imma Llorens), obsessionada per ser la dona més bonica del regne. Al bosc, un grup de nanets l’acullen a casa seva, però no poden evitar que la reina transformada en bruixa (Pol Martínez) l’emmetzini amb una poma. Al final –en una història tan coneguda, no passa res si s’explica-, un petó del príncep (Martí Cano) aconseguirà desfer l’encanteri.

Una relectura del conte clàssic
De la “Blancaneus i els set nanets”, que a la Sala es representa en una versió escrita per Josep Maria Clariana, se’n podran veure nou representacions fins que abaixi el teló el diumenge 5 de juny. En l’any del Centenari ha renovat la imatge gràfica, el vestuari i l’escenografia i compta amb una nova orquestració, amb música en viu com a segell de la casa. En l’edició d’aquest any s’hi incorporen dues escenes noves i també se sumen personatges respecte a anteriors representacions.