dimecres, 27 d’abril del 2016

Sala Cabanyes recull la seva Creu de Sant Jordi

dimecres, 27 de abril de 2016
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sala Cabanyes recull la seva Creu de Sant Jordi

Foto: Jordi BedmarFoto: Jordi Bedmar
La presidenta de Sala Cabanyes, Anna Gené, va recollir aquest dimarts 26 d’abril la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat de Catalunya,Carles Puigdemont. El reconeixement a l’entitat mataronina arriba en el centenari de la seva creació i de la primera representació d’Els Pastorets de Mataró.
A banda del centenari de l’entitat, Sala Cabanyes rep la distinció en reconeixement al seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. Hores d’ara, el teatre actual, inaugurat l’any 1933, ofereix una programació estable i és un espai de formació de professionals de les arts escèniques.
Els membres de l’entitat mataronina van ser acompanyats per l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez. El Ple de l’Ajuntament de Mataró va acordar el 5 de març de 2015, per unanimitat de tots els grups municipals, sol·licitar per a la Sala Cabanyes la màxima distinció de la Generalitat en l’àmbit cultural. Paral·lelament es va dur a terme una campanya ciutadana favorable a la iniciativa que va recollir 3.000 signatures.