dimarts, 26 d’abril del 2016

La Sala Cabanyes rep avui la Creu de Sant Jordi

publicat per
www.totmataro.cat


En un acte presidit pel President Carles Puigdemont

  • Redacció
  • Dimarts, 26 abril 2016 09:18
Presentació nova temporada de la Sala Cabanyes
Dia important avui per a la Sala Cabanyes que rebrà a Barcelona, de mans del President Carles Puigdemont, la Creu de Sant Jordi. La secció teatral del Centre Catòlic és una de les entitats reconegudes aquest any per aquesta distinció, creada fa 35 anys. Entre els guardonats, destaca l'actor Carles Canut , el doctor Bonaventura Clotet, l'empresària Sol Daurella, la religiosa Maria Victòria Molins, la cuinera Ada Parellada, l'escultor Emili Armengol, el jurista Enric Argullol, l'alpinista Òscar Cadiach, l'escriptora Josefa Contijoch, l'Acadèmia Tastavins del Penedès, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, la Fundació La Marató de TV3 o la Pere Tarrés, entre d'altres.
La Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi enmig de la celebració del centenari, que compta amb diverses activitats per a commemorar-ho, entre les quals destaquen una exposició històrica sobre els Pastorets, una trobada de Satanasos, concerts i cinc estrenes teatrals.  
L’Ajuntament de Mataró va declarar Els Pastorets de Mataró Patrimoni Cultural de la Ciutat l’any 1981 en reconèixer la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen, a la perseverança de diverses generacions de mataronins i mataronines per mantenir-los vius al llarg de tants anys i, sobretot, el rigor de la seva execució.