dijous, 7 d’abril del 2016

La Sala Cabanyes de Mataró rep la Creu de Sant Jordi en l'any del seu centenari



Publicat per
7 abril de 2016
Mireia Biel – Mataró

El ple de l'Ajuntament ja va demanar el març passat que es distingís l'entitat amb la medalla que atorga la Generalitat
La Sala Cabanyes de Mataró, la secció teatral del Centre Catòlic de la ciutat, rebrà la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. El centenari d’Els Pastorets, que es van estrenar el desembre de 1916, és la raó per la qual el Govern de la Generalitat ha decidit atorgar aquesta prestigiosa distinció.
Ho ha anunciat la mateixa entitat en una publicació en els seus perfils a les xarxes socials, just després que la Conselleria de Cultura ho hagués comunicat aquest dijous.
El mateix ple de l'ajuntament ja va votar per unanimitat al març demanar al Departament de Cultura la Creu de Sant Jordi per a Sala Cabanyes, coincidint el centenari d'Els Pastorets.
En la proposta també es recollia que la distinció seria un reconeixement a la tasca que ha fet el Centre Catòlic en la defensa de les tradicions, la cultura i la llengua catalana.

ACTIVITATS FINS A ABRIL DE 2017
La Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi mentre es troba immersa de ple en la celebració del seu centenari, que coincideix amb el de la primera representació dels Pastorets.
Per commemorar aquesta efemèride, el teatre ha programat activitats fins a abril de 2017, entre les quals destaquen cinc estrenes teatrals, una festa de ‘Satanassos’ –el dimoni d’Els Pastorets–, concerts i una exposició sobre la història de la tradicional obra nadalenca.

L'Ajuntament de Mataró ja va declarar el 1981 Els Pastorets de Mataró Patrimoni Cultural de la Ciutat, donat el seu valor singular com a tradició local. La popular sala és una de les entitats vinculades al teatre amateur més importants de Catalunya.