dimarts, 26 d’abril del 2016

Creu de Sant Jordi per Sala Cabanyes



Publicat per
http://mataroradio.cat
Dll, 25/04/2016 - 09:52

MataróNotícies.cat
Aquest dimarts la Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Un reconeixement que posa en valor la feina que ha fet la secció teatral del Centre Catòlic des del seu naixement fa un segle. Amb la Sala també es reconeix el centenari dels Pastorets, una obra de teatre que s’ha convertit en un clàssic de cada Nadal i que ha exportat el nom de Mataró arreu de Catalunya. Fins l’abril de 2017, l’entitat està celebrant aquest aniversari tant especial. Ho fa amb activitats i estrenes teatrals, així com amb l’organització de concerts i exposicions.

La Creu de Sant Jordi, institucionalitzada el 1981 és una de les màximes distincions que atorga la Generalitat per reconèixer la tasca que persones o entitats han fet pel país.


Mataró té l’honor de tenir a la ciutat diverses Creus de Sant Jordi. Joan Pera, Josep Fradera, Peret o el Pare Joan van ser reconeguts en el seu moment per premiar-los per la trajectòria i la feina feta. També la Fundació Iluro ha rebut aquest reconeixement. A partir del 26 d’abril Sala Cabanyes se suma a aquestes il•lustres Creus de Sant Jordi.