divendres, 11 de març del 2016

Mataró Parc Boet i Feimat Mataró escalfen motors pel derbi de dissabte



Publicat per
Josep Maria Spà

Mataró escalfa motors pel derbi mataroní de Copa Catalunya de bàsquet. El de dissabte és el partit més igualat i més transcendent de tots els viscuts fins ara amb els dos conjunts ocupant posicions de promoció d'ascens a lliga EBA. Al mes de novembre el Mataró Feimat arribava al derbi havent fet un inici de lliga quasi perfecte; el Mataró Parc Boet ho feia castigat per les lesions. Ara, a més de març tots dos equips estan empatats a punts a la classificació; tots dos amb places de playoff, tots dos preparats per enfrontar-se entre ells. Tot i la importància els dos entrenadors són conscients que només és un partit, important, però un partit. Per endavant passi el que passi i guanyi qui guanyi, quedaran encara 7 jornades per acabar la lliga i moltes coses encara per decidir. Un partit això si, que més enllà de la taula classificatòria es convertirà en una autèntica festa pel bàsquet mataroní, un d’aquells partits que fa afició.

Com a l'anada, el Boet no podrà comptar amb tot l'equip. Tot i que les baixes són menys aquesta vegada, Peña no podrà disposar de tota la plantilla. Guillem sí té a tot l'equip, tret de les ja baixes definitives de Rafa Prats i Amen Osayande. A poc menys de 48 hores per l'inici del partit, són pocs els detalls que els falta polir als entrenadors. Tot i així la igualtat parla per si sola. 22 partits, 16 victòries i 6 derrotes per a cadascun. El Boet ha fet 160 punts més però el Feimat n'ha encaixat 148 menys, pels que la diferència entre encaixats i anotats és de tan sols 12 entre tots dos. Ara bé, els boetistes han guanyat 11 dels últims 12 partits disputats.


Aquest és per tothom un partit especial. Però, sens dubte, per qui més, és pels protagonistes que saltaran a la pista del Millan. Els jugadors de Mataró Parc Boet i Mataró Feimat ja esperen una cita per la que no necessiten motivació. Tots dos capitans encapçalen els seus equips, on ja són molts els integrants que comencem a estar acostumats al derbi mataroní de bàsquet. El d’aquest dissabte serà el tercer derbi a l'Eusebi Millan. El primer se'l van emportar els locals i el segon, els visitants. Aquesta temporada, el en partit de l’anada del campionat la victòria va ser pel Feimat.