dimecres, 24 de febrer del 2016

Informacions d'interès per a la vostra entitat

SUBVENCIONS:
- Sessió informativa sobre convocatòria subvencions 2016
Al febrer s’obre el període de presentació de subvencions per l’any 2016, del 29 de febrer al 18 de març d’enguany.
Per facilitar la presentació de projectes, la seva tramitació i justificació, l’Agència de suport a l’associacionisme de l’Ajuntament de Mataró organitza, dues sessions informatives per a la presentació de subvencions.
Dia: 24 de febrer
Horari:
- Sessió matí: 11.00h
- Sessió tarda: 19.00 h
Lloc: Espai Gatassa (c. Montserrat Cuadrada, 1)
Inscripcions: https://goo.gl/ud9zdJ
Organitza: Ajuntament de Mataró

VI MOSTRA D’ENTITATS:
S’està treballant per a per a que la programació del Juny Associatiu i la Mostra segueixin sent un esdeveniment de referència en el món associatiu i un espai on fer difusió de les vostres
activitats i projectes, al mateix temps que desitgem que sigui un lloc de trobada, d’intercanvi i, també, de reconeixement a la tasca del voluntariat. Si la vostra associació està interessada en participar, ompliu la fitxa d’inscripció que us adjuntem i envieu-la aparticipacio@ajmataro.cat

JORNADES:
Audiència Pública 2016
Vine i podràs conèixer de primera mà les principals accions per a aquest 2016 recollides en el Programa d’Actuació Municipal (PAM). L’alcalde, els regidors i les regidores del Govern explicaran els compromisos, les prioritats i les accions orientades a la recuperació econòmica i el reforç de les polítiques socials.
Dia: dijous 25 de febrer
Horari: 19.30 h
Lloc: Biblioteca Antoni Comas
Més informació: http://goo.gl/WAJNsp
Organitza: Ajuntament de Mataró 
III Congrés Català d’Associacionisme i Voluntariat
El dijous 18 de febrer comença el procés participatiu sobre voluntariat i associacionisme a Catalunya, que té com a objectiu copsar les opinions i rebre contribucions de voluntaris, professionals i entitats sobre la situació del sector.
Les sessions tracten cinc temes claus: el desenvolupament del dia a dia de les entitats i de les persones i com l'afronten; els recursos de què disposen; la seva relació amb l'Administració; la comunicació i la incidència del que fan; i en darrer lloc el paper del treball en xarxa en el sector.

XERRADES:
Xerrada sobre assegurances per a AMPA / AFA
Xerrada a càrrec de representants de la FAPAC i la cooperativa Arç Coop. Jordi León, Jordi Campos i Joaquim Rucabado
Inscripcions: https://goo.gl/qB4Lfo
Dia: 29 de febrer
Horari: 18.30 h
Lloc: Biblioteca Antoni Comas (c. Prat de la Riba, 110)
Organitza: Ajuntament de Mataró


ACTIVITATS A LA CIUTAT:
- Taller. Dubtes de residus? Cada cosa al lloc
En el nostre dia a dia ens trobem amb deixalles molt variades que sovint no sabem on dipositar per tal d’optimitzar-ne el seu reciclatge, i que per tant puguin ser aprofitades com a recurs, així com reduir la contaminació que pot causar el fet no dipositar-les correctament. Aquest taller pràctic té la finalitat de resoldre tots aquests dubtes que ens sorgeixen quan ens posem a fer la separació en origen dels nostres residus domèstics.
Inscripcions: http://goo.gl/iDMRo5
Dia: dijous 25 de febrer
Horari: 19.00 h
Lloc: Casa Capell Biblioteca Antoni Comas (Passeig de l’Orfeó Mataroní, 15 – Parc central)

RECURSOS:
Feu un cop d’ull a:
  - Guia d’assessorament. “Idees per fer assemblees més participatives, àgils i efectives”:http://tjussana.cat/doc/publicacions/GA_.pdf Editat per Torre Jussana
  - Guia d’assessorament. “La memòria anual”: http://tjussana.cat/doc/publicacions/GA_4.pdfEditat per Torre Jussana

Us recordem que per trobar altres recursos podeu visitar el web www.xarxanet.org on trobareu més informació sobre cursos, tallers i altres temes del vostre interès.