dimecres, 13 de gener del 2016

JOVENTUT LES CORTS recupera el liderat en solitari del grup 2 de la Copa Catalunya Femenina

publicat per
http://www.basquetcatala.cat



La 14a jornada de la Copa Catalunya Femenina ens deixa el liderat compartit entre BARÇA CBS i GEIEG al capdavant del grup 1 i l'apoderament del primer lloc, en solitari, del JOVENTUT LES CORTS al grup 2. A més a més, la situació entre 4t i 7è classificat al grup 1 s'iguala enormement amb la desfeta del CB GRANOLLERS i, de forma anàloga, al grup 2, s'ajusten les forces entre la 3a i 7a plaça, després de les victòries de la JET, el SESE i el BENCRIADA.

GRUP 1

La disputa de la catorzena jornada del grup 1 de la Copa Catalunya Femenina ha comprimit encara més tota la taula classificatòria i, en especial, la pugna per l’accés al grup de dalt. D’una banda, BARÇA CBS (11-3) i GEIEG (11-3) es troben empatats, una altra vegada, en primera posició, després de la desfeta gironina i el solvent triomf blaugrana. El planter blaugrana va fer desfer-se, per un contundent 84-43, del cuer CE SANT NICOLAU (2-12), que serà al grup de la lluita pel descens i que haurà de batallar en aquest final de primera fase per arrossegar algun triomf de cara al següent període de competició.
En canvi, les vermelles van perdre en el seu desplaçament a terres mataronines, per 57-46, contra un PLATGES DE MATARÓ (8-6) en un estat de forma extraordinari. Carolina del Santo (10 punts, 14 rebots i 21 de valoració) va erigir-se com la figura del duel. Pel que fa al duel destacat de la jornada, els dos punts van romandre a La Bastida amb la vital victòria delBÀSQUET DRAFT GRAMENET (7-7) davant l’ARENYS BÀSQUET (6-8), per64-46. Aquest resultat obté una vàlua majúscula per les de Jordi Periz, doncs entren de ple a la batalla per la quarta o cinquena posició i obtenen l’average contra les del Maresme, amb qui havien caigut a la primera volta.
El tercer classificat continua sent un CB VALLS LEAR (10-4) que es veu immers en una dinàmica molt positiva i segueix sumant de dos en dos. Aquest cap de setmana, l’equip vallenc va superar per 60-53 elPETROPINTO ASFE SANT FRUITÓS (3-11) i es col·loca a tan sols un enfrontament de donar caça a BARÇA CBS i GEIEG. El planter de Jordi Ribes va tenir en la Roser Tous (17 punts, 8 rebots i 24 de valoració) la jugadora més destacada del partit i far de les tarragonines. A la zona mitja-alta, la situació s’ajusta extremadament amb la desfeta del CB GRANOLLERS(8-6) a la pista de LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMA VILANOVA (4-10), per 68-49. Les noies entrenades per Òscar Andreuvan dominar la pintura (37 a 24 en rebots totals) i gràcies a l’encert en el llançament exterior (10/15 en triples) van trencar la defensa vallesana, que es va veure sobrepassada des de l’inici del partit.

GRUP 2

El grup 2 de la Copa Catalunya Femenina torna a tenir al JOVENTUT LES CORTS (13-1) com a líder en solitari i màxim protagonista, després de moltes setmanes compartint la posició més alta de la taula amb el BASKET ALMEDA (12-2), conjunt al qual va tornar a abatre en aquesta catorzena jornada, després de derrotar-lo a la final de la Copa Federació. Una vegada més, i ja en van tres aquesta temporada, i per segon cap de setmana consecutiu, les barcelonines aconsegueixen superar les noies de Cornellà. Aquest cop a domicili, per un contundent 42-57, que deixa pràcticament en safata el primer lloc pel bloc de Sergio Manzano. Amb els dos matxs davant les del Baix Llobregat a la butxaca, el conjunt de Les Corts arrossegarà un 2-0 molt valuós en front el combinat de Toni Pallé.
D’altra banda, el SESE (7-7) venç per 50-52 a la pista del CBF CERDANYOLA-VILA UNIVERSITÀRIA (9-5) i dota d’un grau d’emoció més elevat la lluita per l’accés al grup de dalt. El resultat era advers a les barcelonines al final del tercer període però amb una gran defensa al darrer quart (parcial de 7-14 favorable a les blaves) van poder remuntar el xoc. Les vallesanes hauran de seguir competint pel bitllet al grup de dalt, doncs només estan a dos matxs del llindar classificatori. La disciplina que copa el quart lloc, la JET TERRASSA (8-6) va complir i va vèncer el cuer, el TGN BÀSQUET (2-12), per 55-48. Les egarenques van comptar amb una Laura Johnson imponent sota el taulell (9 punts i 15 rebots), malgrat no va brillar en l’apartat ofensiu. El retorn al planter vallesà de la Txell Arus (9 punts i 15 de valoració) va ser la culminació d’un cap de setmana magnífic per les blaves. A les files tarragonines, el gran partit d’Olivia Fouty (16 punts i 14 captures) no va servir per endur-se els dos punts del Vallès. L’entitat lila haurà de continuar combatent per endur-se el màxim de triomfs possibles de cara a la segona fase de la competició.
Finalment, al Baix Llobregat, fonamental victòria visitant pels interessos del BENCRIADA (6-8), que assalta el pavelló delCEJ HOSPITALET (3-11) i es torna a posar amb opcions reals d’accedir al grup de dalt de la classificació per mèrits propis. El resultat final va ser d’un equilibrat 60-64 per les de Banyoles, que deixa tocades les jugadores d’Ivan Faure, que hauran de buscar refer-se a la jornada vinent, a Virrei Amat. En darrer terme, cal recordar l’encontre que tenen ajornat el ZAMAR 2000-PLOMS SALLE REUS (3-10) i el CB GRUP BARNA (6-7) pel proper divendres 29 de gener, a les 20:45h, a la localitat de Reus, que completarà la catorzena jornada del grup 2 femení.
Text: Juli Climent / Fotos: Sílvia Diaz i @portetmarc