divendres, 20 de novembre del 2015

Des de l’Oficina jove del Maresme – Sidral, t’informem de les diferents activitats que es realitzaran els propers dies:



Canvi d’ubicació i d’horari de l’Oficina Jove del Maresme:
A partir del 2 de novembre l’Oficina Jove del Maresme ha assumit el servei de Telecentre (servei gratuït d’accés a Internet a través d’ordinadors). Això ha suposat un canvi d’ubicació: ara l’Oficina Jove està situada a l’àrea d’Ocupació Jove (Plaça Miquel Biada número 5, Mataró) però per les tardes. L’horari provisional és de dilluns a divenders de 17h a 20h i el dissabtes de 9h a 14h.

Canvi d’horari del curs de monitors/es intensiu d’hivern:
El pròxim curs de monitors/es intensiu d’hivern es realitzarà des del 19 de desembre de 2015 al 17 de gener del 2016. El calendari i els horaris actualitzats són els següents: Els dies 19, 23, 24*, 28, 29, 30, 31*, de desembre i 2,3,4,5*,9 ,10*, 16, 17 de gener  de 10h a 14h i de 16h a 20h / (*10h de 14h) al Centre Cívic Cabot i Barba. (150 hores teòriques i 160 hores de pràctiques). Està destinat a  persones que tinguin 18 anys.  El preu del curs és de 220€ (per a persones en situació d’atur 205€). L’escola de formació és l’Escola Lliure el Sol. Les inscripcions són online a través de la pàgina web www.escolaelsol.org -- www.escolaelsol.org/oferta-formativa/15210182-curs-de-monitor/a-intensiu-hivern.htm


II Edició de la Campanya #DretalLleure - Dissabte 21 de novembre
El proper dissabte 21 de novembre la Fundació Catalana de l’Espai ha organitzat una Diada per celebrar el Dia Universal dels Drets de l’Infant, defensant d’aquesta manera el dret al lleure. Aquesta diada es portarà a terme al Parc de la Llàntia (Mataró). Es realitzaran diferents tallers de pintura, jocs tradicionals, jocs esportiu, infables, taller de maquillatge, música, taller gegants i taller de xapes, de les 10h a les 13h, tot això en un ambient lúdic i festiu.
Trobaràs més informació a: www.projectes.fundesplai.org/dretallleure/


GARANTIA JUVENIL: Programa TRESKA JOVE
La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i la Cambra de Comerç de Barcelona  col·laboren amb la Secció d’Igualtat, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de joves; aprenent un ofici, incloent-hi unes pràctiques laborals.
El proper dilluns 23 de novembre al  Centre Cívic Espai Gatassa de Mataró a les 10:30h, es realitzarà una sessió informativa per a presentar les línies del projecte. Si ja ets beneficiari/a de la Garantia Juvenil informat de como pots accedir-hi, ja que aquest programa està adreçat a aquelles persones que ja són beneficiaris/es de la Garantia Juvenil.
Podràs trobar més informació a: www.fundesplai.org/ca/infants-i-joves/projectes-infants-i-joves/tresca-jove i al document adjunt en pdf.
Curs “Desmuntem el racisme, construint interculturalitat”
L'associació juvenil sense afany de lucre Nexes Interculturals organitza el curs "Desmuntant el racisme, construint interculturalitat. Anàlisi de moviments migratoris i de refugiades", aquest curs està organitzat en 4 sessions amb l’objectiu de crear un espai de reflexió i anàlisi dels moviments migratoris, en el qual es facilitaran eines per combatre el racisme i per construir una societat més acollidora. Podràs veure més informació al web www.xarxanet.org/agenda/curs-desmuntant-el-racisme-construint-interculturalitat i al document adjunt en pdf.


25 de novembre Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones
Sota el lema “Canviem-ho” l’Ajuntament de Mataró conjuntament amb altres entitats han organitzat un programa d’activitats des del divendres 13 fins el divendres 27 de novembre, amb l’objectiu d’implicar a tota la societat en les diferents activitats i poder contribuir a eradicar la violència vers les dones. Podràs trobar tota la informació de les activitats al web www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/violencia_dona_2015/index.html i al document adjunt en pdf .

Esperem que sigui del teu interès.

Estem en contacte.


Recorda que si tens algun dubte, et pots dirigir a l’Oficina Jove del Maresme, de forma presencial al Centre Cívic Cabot i Barba (davant de l’estació de Rodalies de Mataró) de dilluns a divendres de 17h a 20h i els dissabtes de 9h a 14h; per correu electrònic a maresme@oficinajove.cat o bé per telèfon, al 93 798 96 49 (en horari d’Oficina). Trobaràs més informació sobre el servei i les notícies d’actualitat a www.oficinajove.cat/ca/oficina/oficina-jove-del-maresme