dijous, 15 de gener del 2015

Derbi local de màxima rivalitat entre Platges de Mataró i Auto Net&Oil Boet


publicat per
www.capgros.com
15 de gener de 2015

Els dos conjunts, separats per només una victòria a la classificació, es veuen les cares al Josep Mora diumenge a les 18.30h
               
Platges de Mataró i Auto Net&Oil Boet Mataró disputen diumenge el derbi local de Copa Catalunya en la darrera jornada de la primera volta. Un partit de màxima rivalitat entre dos conjunts que ja van mostrar un bon espectacle en els dos enfrontaments la temporada passada. Un derbi que demostra la bona salut del bàsquet a Mataró, una ciutat amb molta tradició en aquest esport que es veurà reflectit a partir de les 18.30h de diumenge al Josep Mora.

S’espera un Josep Mora ple  i amb ingredients que li posen picant al partit. Si l’any passat el president del Boet va decidir no assistir al matx per l’afer Marc Forcada (els van acusar d’intentar-lo fitxar), enguany també hi ha al•licients relacionats: el jugador, ex de la Unió, és un pilar del Boet i el seu retorn no passarà desapercebut per ningú.

Un Platges sòlid i amb dos incorporacions letals
El Platges de Mataró afronta el partit amb tots els seus efectius disponibles i en un bon moment de forma. “Vam dir d’anar partit a partit per veure on ens portaven i estar 8-6 ens dóna moral; és una posició tramposa perquè amb dues derrotes caus a baix, però també podem mirar cap amunt”, explica l’entrenador Joan Gonzàlez. Per ell, l’arribada fa poc de David Viñas és clau per l’equip, i creu que serà “vital” pel que resta de temporada.

Sobre el partit amb el Boet, considera que qui guanya amb aquest partit “és Mataró, un partit de ciutat a Copa Catalunya no ho té cap municipi i això ha de ser la festa del bàsquet aquí”. Naturalment, l’objectiu “serà guanyar” en un matx que preveu “amb moltes errades per la tensió que hi haurà” . Dels seus veïns destaca sobretot “Canals, un dels millors bases de la categoria” i “Sergi Homs, el millor interior de Copa Catalunya”, afegint això sí que el Boet “està farcit de jugadors de renom i de qualitat”, pel que el considera “l’equip més complicat del grup junt amb el Masnou”.

Un Boet que s’autoexigeix estar a dalt
El Boet arriba tercer de Copa Catalunya i campió de Copa Federació amb els màxims objectius: tornar a jugar el play-off d’ascens a EBA com l’any passat. “Els objectius s’estan complint ja que estem entre els quatre primers, i ara el que volem és certificar-ho i gaudir de les fases d’ascens a final de temporada”, afirma l’entrenador Albert Peña, que tindrà el dubte d’Homs de cara al partit de diumenge però que creu que arribarà a temps per jugar. “L’equip està molt bé i té molta il•lusió per jugar el derbi que sempre és especial”, explica.

Davant tindrà un rival que no posarà les coses gens fàcil: “Les dues plantilles són millors que la temporada passada i els dos equips estem en un bon moment”. Per ell, les incorporacions de Mañés i Viñas al Platges de Mataró fan que “sigui un equip dissenyat per estar a dalt”. Peña considera que els dos fitxatges unionistes són els més perillosos del Platges, però no els únics, ja que “jugadors com Romero o Ariño tenen molt de talent” i “compten amb júniors i joves que ja no és el seu primer any i tenen capacitat de prendre més decisions encertades”.


El partit, diumenge a les 18.30h al Palau Josep Mora.