dimecres, 12 de novembre del 2014

DIA HISTÒRIC, DIA DE PRESENTACIÓ.






El 9 de novembre era el nostre gran dia, es presentaven els 32 equips federats i els 60 nens i nenes de l'escola de bàsquet de la Unió Esportiva Mataró.
El 9 de novembre era un dia especial, es notava en l'ambient, la grada estava plena d'alegria i bon ànim donant suport als més de 400 jugadors del nostre club.
El 9 de novembre era un dia molt important perquè els 2 equips de Copa Catalunya es jugaven molt, davant rivals molt difícils i en presència de més de 1000 seguidors que omplien la grada.
El 9 de novembre es feia història. Durant la presentació es commemorava que just aquest dia feia 46 anys s’inaugurava el Palau Municipal d'Esports Josep Mora.
La tarda va començar amb l'alegria que ens donaven les nostres noies del Sènior Femení dirigit per Adrià Castejón. Tenien un partit molt complicat davant un rival directe, Grup Barna, per intentar estar entre els 5 equips que es mantindran en el grup de dalt en la lliga regular. El partit va començar còmode per a les nostres amb un joc alegre i on es trobaven espais per anotar. La intensa defensa de les nostres provocava continus errors en el rival i feia que acabessin el primer quart 17 a 10. Però un bon equip com Grup Barna corregir errors, es va ficar en el partit i vam arribar al descans amb un marcador de 25 a 28.
El tercer quart va ser espectacular per a les noies d'Adrià Castejón, dominant-ho de principi a fi amb un parcial de 21 a 7 i determinant el resultat final del partit. En l'últim quart amb un joc molt intel•ligent i pràctic es van esmorteir els intents de reacció de les visitants i es va ampliar en 3 punts més la diferència, arribant a un resultat final de 60-46 constatant el bon moment de forma i joc i mantenintse les nostres com la millor defensa de la lliga.
Després del partit de les noies arribava el gran moment de la foto de família, tots els equips amb els seus entrenadors, coordinadors i directius immortalitzaven aquest dia històric.
A continuació una interminable desfilada de jugadors anaven completant les formacions dins de la pista. Jugadors somrients, saludant a les familiar i donant color a aquesta gran família que és la UEM. Després de la presentació dels 27 equips de promoció li tocava al nostre present, els 5 equips sèniors, i després d'ells el nostre futur, els més de 60 nens i nenes de l'escola de bàsquet.
En aquest dia tan assenyalat no podien faltar les paraules del nostre President, Joan Ventura, des de la llotja d'honor, acompanyat pel Sr. Antoni Blanch com a President del Centre Catòlic de Mataró, Joan Mora i Bosch com a Alcalde de Mataró, Núria Calpe i Marquet 2a Tinent d'Alcalde i Pere Robert com a Director d'Esports i Director del Consell Municipal d'Esports. Com cada any el nostre president fa una crida de club, de consolidació del que som, del que representem, d'un club històric, que estima profundament el bàsquet i que s'esforça cada dia perquè més nens i nenes el practiquin en les millors condicions possibles. I en aquest esforç hi ha el poder mantenir, amb el nostre esforç, el suport de l'Ajuntament i les aportacions dels nostres patrocinadors, la bona imatge d'una pista històrica com el "Mora", amb un parquet, uns vestidors i uns serveis amb 46 anys de història.
Seguidament Joan Ventura va procedir a lliurar a Leandre Arrufat i Ramon Vidal el Trofeu al Sentiment de la nostra entitat i la insígnia de plata, pels seus més de 25 anys de dedicació i servei al manteniment i engrandiment del club com Directius. Leandre i Ramon són un exemple d'amor al bàsquet, al Centre Catòlic i a la UEM, per la seva abnegada dedicació, els seus sacrificis familiars i personals perquè tots els nostres fills puguin practicar el bàsquet. Esforços i sacrificis en els moments dolents, alegries en els moments bons. I moltes moltes moltes hores de dedicació setmanal, d'organització de tornejos, de relacions amb la Federació, amb l'Ajuntament, fent de delegats de camp ... Sens dubte gran part de lo que és la Unió Esportiva Mataró avui és gràcies al sacrifici d'aquests 2 SENYORS i el suport de les seves famílies. Moltes gràcies Ramon i Leandre.
Seguidament es va procedir a realitzar un acte commemoratiu més íntim per celebrar i brindar pels 46 anys d'història del Palau Josep Mora amb els membres de la junta directiva, del Centre Catòlic Sr. Antoni Blanch i de les institucions municipals Joan Mora i Bosch, Sra . Núria Calpe i Marquet, i Sr. Pera Robert.
Però aquesta cita històrica, i no ens cansem de dir-ho, no podria tenir un millor final que amb la victòria del nostre Sènior Masculí de Copa Catalunya. Els nostres nois dirigits per Joan González amb un joc vibrant, ràpid, amb accions espectaculars, ens van fer gaudir amb estones d'emoció i bon joc. Ens enfrontàvem a CB. Mollet ple de jugadors de màxima qualitat i gran físic amb enorme experiència en Copa Catalunya. Nosaltres amb el nostre equip de casa, on la majoria dels jugadors ve dels nostres equips de promoció, jugadors referents per als nostres nens, que com ells han sortit de la nostra escola de bàsquet han arribat a cadets, júniors, sènior i ara competeixen de tu a tu amb els grans jugadors de la categoria.
Joan Gonzalez coneixedor de l'estil de joc dels seus jugadors ha aconseguit integrar el joc tàctic, amb el nervi, la força, la intensitat defensiva, robar i córrer, i bons percentatges des de línia de 3. Aquesta barreja fa que tots els espectadors gaudim del seu joc. Ahir amb la grada plena de gom a gom, amb 9 triples anotats, amb 5 jugadors amb més de 10 punts, amb una valoració final de 101, i amb una victòria per 91-79 davant el CB Mollet vam tenir la culminació merescuda per acabar un dia històric.
Som grocs!!!!