Primer triomf del Platges de Mataró a casa davant el segon classificat

27 octubre de 2014
per S.F.
fotos D. Ferrer

Un triple d’Eric Mañés en la darrera possessió permet als mataronins encadenar dues victòries seguides

El Platges de Mataró somriu. Els mataronins van aconseguir diumenge la primera victòria de la temporada al Josep Mora, i ho van fer davant un dels millors equips de Copa Catalunya: el Masnou. Els de Joan Gonzàlez es van imposar per 65-62 en un matx igualat, que va estar a punt d’escapar-se en un tram del partit i que va acabar decidint-se amb el triple d’Eric Mañés en la darrera possessió. El retorn del fitxatge estrella dels unionistes després d’algunes setmanes lesionat a va ser clau, com també ho va ser la pressió del Josep Mora, entregat a l’equip i fent-li costat en els moments més crítics.

El partit va estar marcat per la gran igualtat entre els dos conjunts. El Platges segueix sense estar fi de cara a cistella i això provoca que errin massa llançaments, però per contra estan mostrant un nivell defensiu molt bo. Això va frenar un dels atacs més poderosos de la categoria com és el del Masnou, que es va trobar a remolc des del primer període (19-16) fins al descans, on perdia d’un sol punt. Tot obert, per tant, de cara a la segona part de l’enfrontament.

Allà vindrien els pitjors moments dels unionistes. L’equip va baixar el seu encert de cara a cistella i es va veure superat sota cistella per un Masnou que va prémer l’accelerador. El tercer període va ser pels visitants (11-22) que a l’inici del darrer quart es col·locaven 13 punts per sobre.
Defensivament l’equip es va refer i va aconseguir capgirar el marcador. Només va encaixar nou punts en el darrer període i en atac jugadors com Ariño, Romero o Mañés (18 punts cadascun d’ells) van treure el geni que porten dins. El Palau Josep Mora va pressionar i va empènyer l’equip i es va arribar a la darrera possessió amb empat al marcador. Mañés transformava un triple a dos segons per acabar i rubricava el retorn somiat: tercera victòria del Mataró, segona consecutiva i primera a casa.

Gonzàlez: “Sense el públic no hauríem arribat amb opcions”

El tècnic, Joan Gonzàlez, explica que l’equip “encara no està del tot encertat en atac, ens falta tranquil·litat” però sí que “la defensa funciona, i a través d’ella vam arribar amb opcions als últims segons”. També destaca com estava l’afició “d’engrescada”, fet que “permet a l’equip sobreposar-se de situacions que en altres llocs no hauríem afrontat igual”, com el moment en el que estaven més de deu punts per sota. La victòria “dóna molta confiança” ja que “ja tocava guanyar a casa després de competir en molts partits sense sort en el resultat”. Gonzàlez prepara ja el partit davant el Vic, un equip “molt perillós”. “Si mirem la classificació ens equivocarem, perquè tenen jugadors molt bons i han pogut guanyar tots els partits que han perdut”, avisa.