dijous, 17 d’octubre del 2013

Prop de 200 persones participen a la tercera trobada de Teatre Amateur de Catalunya




publicat per
7 octubre de 2013
Guillem Roset
Mataró s'ha convertit aquest cap de setmana en la capital catalana del teatre amateur. Dues-centes persones s’han reunit a la capital del Maresme per fer visible que aquest tipus de teatre segueix viu. Una de les principals activitats ha estat una taula rodona on s’ha parlat del pas d’amateur a professional. El periodista d’m1tv, Pep Andreu, ha estat l’encarregat de conduir el col•loqui amb noms com Joan Pera, Pep Plaza, Toni Cabré i Rosa Serra. Una taula rodona de la qual se n’extreu la conclusió que el teatre amateur “és imprescindible pel teatre professional i essencial per la llengua i la cultura catalana", segons han afirmat tots els participants. Pera, Plaza i Cabré també han recordat els seus inicis a la Sala Cabanyes per parlar de la singularitat del teatre amateur.
La trobada itinerant ha reunit a 200 persones d’arreu de Catalunya per parlar de projectes teatrals i fer turisme per Mataró. El tret de sortida s’ha fet dissabte amb la recepció oficial dels assistents per part del regidor de cultura, Joaquim Fernàndez. La presidenta de la coordinadorora maresmenca dels grups de teatre amateur, Lluïsa Soriano, ha remarcat la importància de la trobada, per fer visible que aquest tipus de teatre segueix viu.
 Coincidint amb la trobada, diversos grups de teatre mataronins han representat l’Auca màgica i mort del Plem, la història del bandoler que Salvador Espriu va convertir en llegenda. L’iniciativa s’ha fet al casc antic de la capital del Maresme i ha estat dirigida per Carles Maicas. D’altra banda, dissabte s’ha representat l’obra La Ratera al Teatre Monumental