dimarts, 15 d’octubre del 2013

El Platges de Mataró ja guanya a casa

14 octubre de 2013
fotos R.Gallofré

Els unionistes s'imposen 62-59 al Salt i escalen cap a la zona capdavantera de Copa Catalunya

El Platges de Mataró ja guanya a casa. Després de dues derrotes al Josep Mora, diumenge els de Jordi Ventura van aconseguir la primera victòria com a locals i es col·loquen a la part alta de la classificació, cinquens amb tres victòries i dues derrotes. Els mataronins van tombar 62-59 al Salt, un conjunt que es preveia complicat després del seu bon inici de curs. Els mataronins van dominar des d'un primer moment, i malgrat passar-ho malament al tercer període, van saber refer-se per emportar-se el triomf final. Naxo Ariño, autor de 17 punts, va ser un dels jugadors més destacats junt amb Marc Forcada, que va capturar fins a 14 rebots.

Els mataronins van sortir molt endollats en els primers compassos de partit. En els dies previs a l'enfrontament amb l'equip gironí eren diversos els jugadors que s'havien conjurat per aconseguir la primera victòria de la temporada a casa, i l'objectiu es volia complir per la via ràpida. Un parcial de 7-0 als pocs minuts de començar donava el primer avantatge important als de Ventura (14-6), que acabarien el primer període guanyant de set punts. En la represa, el matx es va equilibrar i les defenses van imposar-se als atacs, però el Salt era incapaç d'acostar-se al marcador i marxaven set punts avall al final del segon quart: 33-26.

En la represa van tornar els fantasmes del Platges de Mataró, un equip que era capaç de deixar perdre grans avantatges i deixar escapar partits guanyats. El Salt va jugar molt més agressiu en defensa i va capgirar el marcador amb un 11-0 que els posaven per davant: 36-39. El partit es complicava i molt pels mataronins quan el rival s'escapava de quatre punts, 44-47 al final del tercer període. Però el Platges de Mataró va saber refer-se d'aquest nefast tercer quart i va reaccionar a temps. Uns cinc primers minuts molt intensos van servir per empatar el partit a 51 punts, i en el tram final, la força dels unionistes sota cistella (32 rebots en defensa, 12 de Forcada) va permetre gestionar bé els darrers minuts, on finalment els de Jordi Ventura es van imposar per 62-59.

L'equip escala així fins la cinquena posició a només una victòria dels tres primers classificats. El proper compromís serà el dissabte dia 19 davant l'AE Minguella (19.15) un rival de la part mitjana de la classificació.