El femení del Platges de Mataró agafa oxigen

22 octubre de 2013
per S.F.

Victòria per 52-55 que li fa abandonar la darrera posició de Copa Catalunya

Les millores en defensa en el tercer període van permetre remuntar un partit que s'havia complicat

La Dada
23 rebots entre López, Ruiz i Alonso

Victòria important i necessària del Platges de Mataró femení en la seva visita a Lleida. Després de quatre derrotes consecutives, les noies d’Adrià Castejón necessitaven un triomf per agafar oxigen i abandonar la darrera posició de Copa Catalunya. Les unionistes van imposar-se 52-55 al Lleida, rival que tenien just per sobre, en un partit molt igualat que es va decidir en el darrer període. L’equip escala fins la setena posició, superant així a diversos rivals que deixa enrere per una victòria o per bàsquet-avarage.

El partit no va ser fàcil per un Platges amb urgències. Les mataronines van sortir a la pista lleidatana amb ganes de sumar, i fruit d’això van mostrar un bon encert de cara a cistella. El rival no s’arrugava i el primer parcial acabava empatat a 16 punts. Va ser en el segon quart on la cosa es va complicar de veritat,  ja que l’encert de les unionistes va baixar una mica i això ho van aprofitar les locals per marxar al descans amb sis punts d’avantatge.

En la represa, les de Castejón van reaccionar a temps i van ajustar molt més la defensa. Cristina López, Alejandra Ruiz i Verónica Alonso van tenir una participació clau en els rebots (23 entre les tres) per evitar segones jugades de les locals. Aquestes van trobar-se incòmodes en atac (deu punts) i el Mataró va retallar el desavantatge que hi havia al marcador: empat a 44. En el darrer quart les mataronines van anar a per totes, van mantenir la intensitat defensiva i van tornar a assecar al seu rival. Un parcial erràtic que va caure de banda del Mataró, que per 8-11 va guanyar finalment 52-55.