dijous, 19 de setembre del 2013

El Platges de Mataró debuta amb derrota a casa

www-capgros.co,
16 setembre de 2013

Els mataronins perden 63-72 amb l'Arenys Bàsquet en el debut oficial de Jordi Ventura a la banqueta del primer equip

Foto de l'equip per la temporada 2013-2014 , Josep Ribas

Marc Forcada va ser el millor local, demostrant que pot tornar a ser un any important per ell

La Dada
7 de 28 En llançament de triples, un dels aspectes a millorar

El Platges de Mataró va començar diumenge la fase regular amb una derrota per 63-72 davant l'Arenys Bàsquet, precisament el darrer rival amb el que es van enfrontar en lliga regular la temporada passada. Els mataronins presenten moltes novetats enguany, però una de les figures més destacades és la de Marc Forcada, ja totalment recuperat de la lesió que va patir mesos enrere -ja havia tornat a finals de 2012- i demostrant que serà peça clau en l'equip que ha conformat Ventura: 18 punts, 5 rebots i 24 de valoració total.

El partit va estar marcat per dos primers períodes letals de part de l'Arenys Bàsquet. Els visitants van sortir a per totes i amb molt d'encert anotador -nou punts en cinc minuts inicials- davant un Platges més erràtic de cara a cistella. El primer període va acabar 11-15 favorable als arenyencs, que van posar fil a l'agulla en la segona part. L'encert i les bones transicions van permetre als visitants escapar-se amb un parcial de 9-0 que col·locava un màxim avantatge de 22 puntsa poc per acabar el quart. Finalment, el Platges marxaria 25-39 per darrera.

En la represa els mataronins van buscar una reacció que no arribava (18 punts per sota a l'eqquador del tercer quart) i ja veien que el partit se'ls escapava amb diversos triples precipitats buscant la via ràpida. El 7 de 28 en aquests llançaments els va condemnar, tot i que el percentatge d'encert sota cistella tampoc va ser gaire bo i va quedar per sota del 50%. L'equip, però, va arribar-se a posar dins del matx a l'inici del darrer quart, on va clavar un 9-0 de parcial que els deixava nou punts avall. Una diferència que ja no es va poder superar amb el resultat final: 63-72.