dilluns, 1 de juliol de 2013

Mataró recuperarà el Pati del Cafè Nou com espai públic i el connectarà amb la Riera




publicat per
20 de juny de 2013

El projecte preveu que quedi tancat durant les nits

Plànol del projecte, amb el passatge en marró
L’Ajuntament té a punt el projecte per urbanitzar el Pati del Cafè Nou. L’actuació permetrà recuperar l’espai per a ús públic, tal i com es va concretar en el conveni de col·laboració signat l’any passat entre l’Ajuntament, el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors.

El projecte, aprovat ahir per decret, es va presentar dimarts 11 a la Comissió Informativa Municipal de Serveis Territorials i Via Pública.

El Pati del Cafè Nou està situat a la cantonada entre la Muralla de la Presó i la Riera. L’espai, ara en desús, està ocupat per coberts, hi han restes d’un envelat i una petita edificació on s’instal·lava el projector de l’antic cinematògraf. El pati es divideix en dues plataformes que entre elles tenen un desnivell d’1,20 m: la terrassa pavimentada del Cafè Nou (150 m²), amb accés directe des d’aquest edifici, i la resta de l’espai amb un accés d’escales per la Muralla de la Presó (850 m²).

El projecte de reurbanització afecta a una superfície total de 2.350 m² i preveu, en primer lloc, enderrocar i desmuntar els coberts, estructures i edificacions existents.

S’obrirà un passatge a l’entorn de l’edifici de la Presó que donarà accés a l’espai i comunicarà la Riera i la Muralla de la Presó. El passatge es pavimentarà a un sol nivell i es construirà un mur de contenció circular paral·lel a la Presó per salvar el desnivell amb la terrassa del Cafè Nou.

El projecte preveu pavimentar de nou la terrassa del Cafè Nou, des de la qual s’accedirà mitjançant unes escales a l’espai central del Pati, que serà una zona tova de sauló.

L’escala que dóna accés a tot l’espai públic des de la Muralla de la Presó s’enderrocarà i es farà una de nova, i també s’ampliarà la vorera en aquest punt. Es construirà una tanca perquè tant l’accés al Pati del Cafè Nou com al nou passatge quedi tancat a la nit, tal com preveia el conveni signat l’any passat.

El projecte té un pressupost de 230.000 €, que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona mitjançant el Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015). Abans que comencin els treballs, s’hauran de superar els tràmits d’exposició pública i adjudicació a una empresa constructora. Es preveu que les obres puguin començar al darrer quadrimestre de l’any i que es puguin executar en un termini màxim de 5 mesos.


Recuperar l’ús ciutadà

Amb les obres d’urbanització es dóna compliment al conveni signat el juliol de l’any passat, que tenia com a objectiu obrir l’espai per a gaudi dels ciutadans mentre no hi hagi una decisió sobre com efectuar el desplegament urbanístic del sector (PEMU 03 i PEMU 04). El disseny del nou espai ha estat consensuat amb les entitats que van signar l’acord. La decisió que l’espai quedi tancat a les nits també estava prevista al conveni.

A banda de l’ús general de la ciutadania, l’Ajuntament autoritzarà la realització d’activitats específiques (actuacions, concerts...).

El conveni també preveia desallotjar l’edifici del Cafè Nou, que l’Ajuntament tapiarà ara provisionalment fins que es decideixi el seu ús futur.

Publica un comentari a l'entrada