dimecres, 17 de juliol del 2013

La Ratera ,d'Agatha Christie , primer muntatge teatral de Les Santes 2013 el dissabte a les 9 del vespre al Teatre Monumental





Toni Grané i Enric Lucena dirigeixen aquest clàssic misteriós produït per Sala Cabanyes

 “La Ratera”, el clàssic del misteri escrit per Agatha Christie, obre aquest dissabte les representacions teatrals de Les Santes 2013 , una  obra per a tots els públics sobre un assassinat en un hotel rural, aïllat en ple hivern per la neu.

La casa d’hostes que han obert la Mollie (Lídia Rovira) i en Frank (Toni Luna) a Monkswell Manor no ha tingut una bona estrena. Cau una forta nevada i la ràdio acaba d’anunciar un assassinat a Londres. De mica en mica, van arribant els visitants: el peculiar jove Christopher Wren (Pere Vàzquez); la senyora Boyle (Paquita de la Hoz), que es queixa per tot; el senyor Paraviccini (Ferran Camps), una víctima de la nevada que de seguida ha fet sentir incòmodes la resta d’hostes; el major Metcalf (Xavier Codony), un militar retirat; i l’estranya senyoreta Cassewell (Marta de Santos).

Tots queden incomunicats a causa de la nevada i l’arribada de l’inspector Trotter (Enric Lucena) no ha millorat les coses: una nota trobada per la policia fa pensar que l’assassí de Londres va cap a l’hotel. Però quan descobreixen un cadàver s’adonen que no és veritat que l’assassí hagi d’arribar. Ja hi és.

Una llegenda del West End
“The Mousetrap”, el títol original de l’obra, es va estrenar a Nottingham el 6 d’octubre de 1952 i, el mes següent, va arribar al West End de Londres. Des d’aleshores no ha deixat de representar-se i, el mes de novembre passat, va superar les 25.000 representacions.

“És l’obra més representada de forma ininterrompuda de la història del teatre”, recorda Lucena. De fet, la idea de portar “La ratera” damunt de l’escenari de la Sala neix quan “vam veure la notícia que se celebrava el 60è aniversari de l’estrena”.


Informació practica
Teatre Monumental de Mataró
Dissabte 20 de juliol de 2013
21.00 hores

venda entrades

la promo de l'estrena