dimecres, 5 de juny del 2013

El Cadet Interterritorial Femení de la UEM classificat per a la semifinal del Campionat de Catalunya.

Durant aquest cap de setmana el Cadet Interterritorial Femení entrenat per Álex León s’ha enfrontat, a doble partit, contra el CB Lleida, per obtenir una plaça al Campionat de Catalunya.

L’eliminatòria començava amb el desplaçament de les nostres jugadores a terres lleidatanes per disputar el partit d’anada. El Lindis-CB Lleida era un equip desconegut per les mataronines, ja que mai s’havia enfrontat, per la qual cosa començava el partit amb el màxim de respecte pel rival.

Des d’un principi es va veure que l’eliminatòria no seria gens fàcil. Lindis-CB Lleida és un equip sòlid, contundent en el rebot, evidenciat que en el primer quart ja havien capturat 8 ofensius. Mataró dominava el marcador des d’un principi però no obria escletxa gràcies a les anotacions en segones i terceres opcions de Lleida. Així s’arribava al final del primer quart 12-18. El segon quart va mantenir la tònica del primer, Mataró desplegava un joc alegre en atac però patia en tancar el rebot. S’arribava al descans amb el marcador 23-33 després una espectacular jugada de pissarra planificada, per Alex León, en un temps mort a falta de 3 segons per al final. Mataró traient des de sota de la seva cistella aconseguir anotar dos punts, després de superar amb dos precises passades, la pressió a tota la pista de les de Lleida.

La segona part va ser un reflex de la primera. Les jugadores dirigides per Dante González es mantenien en el partit gràcies al treball sota cèrcol de Lídia Guiral, les penetracions d’Andrea Perat i el joc exterior de Raquel Ferrer i de Judith Balcells. Mataró, mentre, treballant còmode amb avantatges que oscil·laven entre els 8 i 15 punts distribuïa minuts pensant en el partit del dia següent. Així es va arribar al final del tercer quart amb 36-49 en el marcador i al final amb un avantatge per Mataró de 51-66.

L’avantatge en l’eliminatòria de 15 punts aconseguida en l’anada va fer que l’endemà, diumenge 2 de juny, el partit jugat al Palau “Josep Mora”, fora afrontat amb més relaxació per a les jugadores de la UEM. No així per a les del CB Lleida que creient en les seves possibilitats i en el seu joc no van abaixar els braços en cap moment de tot el partit. Liderades per Lídia Guiral, Andrea Perat i Judith Balcells, les lleidatanes van lluitar cada bola estant tot el partit molt disputat amb parcials de 17-9, 33-27, 49-44 i 62-57.

Cal destacar el magnífic treball de les jugadoreas de Mataró que, malgrat la seva joventut, van saber marcar el ritme de joc durant els 80 minuts dels dos partits. Ens van mostrar la seva gran qualitat tècnica treballada dia a dia en els entrenaments, i ens van fer gaudir d’un joc vistós.

Queda felicitar l’equip liderat per Álex León pel pas a la semifinal del Campionat de Catalunya. Felicitar també a les dues jugadores en edat infantil i una en edat preinfantil que van ajudar en les victòries del cadet. I finalment desitjar que Helena, lesionada al turmell durant el partit de tornada, es recuperi aviat per ajudar el seu equip.

Amb aquesta classificació del Cadet Interterritorial seran 5 els equips de la Unió Esportiva Mataró que disputaran el Campionat de Catalunya. Si fins ara comptàvem amb els campionats de Copa Femení, Júnior Preferent Femení, Cadet Preferent Femení, aquest cap de setmana se sumen els equips Mini A Femení i Cadet Interterritorial Femení.