dimecres, 8 de maig del 2013

El Platges de Mataró guanya i surt del play-off de descens




Els unionistes s'imposen al Sant Cugat per 97-70 i escalen fins la desena posició; depenen d'ells mateixos per salvar-se en la darrera jornada

publicat per www.capgros.com
6 de maig de 2013
fotos Joan G. Jané         
               
El Platges de Mataró està a un pas de certificar la permanència de manera directe. El que semblava un horitzó negre pels de Quique Spà després dels mals resultats de les darreres jornades s'ha revertit completament fins a deixar-ho tot en mans dels unionistes, sense estar pensant en què faran tercers equips. L'equip rebia el Sant Cugat, i va imposar-se dissabte per un contundent 97-70 que els col·loca desens, fora dels últims sis llocs. Si els unioniostes guanyen en la darrera jornada a l'Arenys Bàsquet es mantindran a Copa Catalunya de manera directa.

I tot gràcies a una autèntica exhibició davant un rival que tot i estar en la zona alta de la classificació, és cert que ja no es jugava res. El partit no va començar de la millor manera pels mataronins, que van sortir a per totes però davant tenien un rival que contestava amb força. Fruit d'això els visitants van marxar al primer parcial amb un elevat i ajustat 25-26, ritme anotador que només mantindria el Mataró. Els de Spà van trencar la barrera dels 25 punts en el segon període, i amb el 27-13 van marzar al descans amb un avantatge important.

Conscients que no podien deixar escapar la renda aconseguida i que ja són molts partits aquesta temporada on l'equip ha deixat de guanyar enfrontaments que tenia encarrilats, els mataronins han mantingut la tensió defensiva i el bon encert anotador per ampliar diferències en el tercer quart: 21-16. El matx estava en bona posició gràcies al partit de Romero (24 punts i 8 rebots) o Forcada, 16 punts i 11 rebots. Dos jugadors destacats als que van acompanyar Mons i Ariño amb 17 punts cadascú. En el darrer període,  el Platges va seguir inmens en atac (24 punts, van acabar amb un encert elevat en tirs de camp) i va certificar una victòria que els deixa en una posició privilegiada: depenen d'ells mateixos per mantenir-se sense esperar resultats aliens ni play-off de descens.