dilluns, 13 de maig del 2013

El Platges de Mataró femení, finalista de Copa Catalunya

12 de maig de 2013
Salva Fernàndez

Les mataronines guanyen 63-62 el Lima Horta la tornada de les semifinals; espera el Joventut Les Corts

El Platges de Mataró femení ha certificat aquest diumenge al matí la seva presència a la final de la Copa Catalunya després de guanyar en la tornada de semifinals al Lima Horta per 63-62. Les mataronines tenien el coixí de nou punts del partit d'anada, però en el matx del Josep Mora han demostrat el seu potencial en guanyar de nou al seu rival, tot i les dificultats i els mal moments que han passat davant les hortenques. Ari Pujol i Olga Ruano han estat claus per certificar la victòria, que permet a l'equip preparar-se per la gran final davant el Joventut Les Corts, l'altre finalista.

El primer quart de partit ha estat marcat per un Lima Horta molt combatiu i un Platges de Mataró letal des de més enllà de 6'25. Les mataronines no estaven fines en les jugades d'atac, però Ari Pujol amb un impressionant triple i dos consecutius de Olga Ruano mantenien a les unionistes dins del partit. L'efectivitat en tirs de tres i alguna jugada clau, com una internada de Laia Flores, permetien a les mataronines escapar-se fins el 21-12 al final del primer període. Malgrat la diferència encara faltaria molt de partit per disputar-se, i les visitants s'anirien acostant a marcador fins el 25-20. Amb aquest resultat, un parell de pèrdues mataronines posaven el Lima Horta a només un punt. Pujol apareixia llavors per posar terra pel mig: 27-24. Les mataronines van seguir per davant, però les hortenques van retallar punts fins marxar al descans amb un ajustat 36-32.

En començar el tercer període les visitants van acostar-se fins empatar a 36 punts. L'ai al cor duraria poc, ja que les de Aneas tornarien a respirar gràcies a un gran triple de Blanca Garcia. Però el Lima Horta volia intentar la gesta de remuntar el partit d'anada, i a base de bons atacs es posava per davant en el marcador: 40-41. El Mataró reaccionava i tornava a posar-se per davant, però de nou les hortenques demostraven estar endollades i després de robar una pilota aconseguien posar-se 43-46 gràcies a un espectacular triple de la seva base. Van ser els millors minuts de les visitants, que van obrir forat fins el 45-48. Ari Pujol, amb un triple estratosfèric des de set metres empatava, però les unionistes marxaven 48-50 al final del període.

A l'inici del tercer quart les visitants van tenir el matx fins a posar-se 48-55, moment en el qual César Aneas va demanar un temps mort. Ruano va agafar les regnes del matx i va trencar l'empenta visitant amb quatre punts seguits: 52-55.  Error en l'atac de les hortenques, contracop mataroní i  54-55. Ruano seguia 'on fire' i posava les mataronines per davant, tot i que un triple visitant donava a l'Horta el 56-58. Ari Pujol en jugada personal empatava, i poc després les mataronines aconseguien en tirs lliures obrir forat fins el 61-58. L'equip havia frenat en sec la remuntada de les hortenques, i finalment s'imposaria amb un 63-62 que certificava el pas a la gran final de Copa Catalunya.