diumenge, 5 de maig del 2013

El Platges de Mataró arrodoneix un cap de setmana perfecte superant el Lima

29 abril de 2013
foto : El Mataró no va fallar contra un rival d'entitat i segueix amb pas ferm en la lluita pel títol. Foto: Jriberalern.

Després de proclamar-se el mateix diumenge el matí campió de Catalunya júnior per 5è any consecutiu, el Platges de Mataró va completar la festa amb una victòria clara del sènior per 59-40 davant el Lima-Horta, que li permet aspirar al liderat fins a la darrera jornada.

Calia veure com superaria el Mataró el fet d’haver jugat la meitat de la seva plantilla la final del Campionat de Catalunya júnior al migdia, i si l’equip del Maresme se’n ressentiria davant d’un rival perillós com el Lima-Horta. Però l’hipotètic cansament ni es va veure pel Palau Josep Mora, on les jugadores locals només van demostrar ambició i ganes de guanyar, i això es va traduir en una nova victòria contra el Lima-Horta, en un guió similar a les anteriors.
El partit començava amb bàsquet pel Lima-Horta, però aquest 0-2 seria l’únic avantatge que les visitants tindrien en tot el partit. El Platges de Mataró va engegar la maquinària des del primer minut i gràcies a un atac molt dinàmic i una sòlida defensa van poder endossar un parcial de 12-0 que portava al partit just on el volien les mataronines. El Lima es va refer al final del període, però el Mataró no tenia fre i mantenia el seu avantatge en 8 punts, cosa que de no aturar-ho, complicaria molt el matx al Lima. Les coses canviarien al segon quart, quan un Lima més tancat en defensa va trobar la manera de frenar el Mataró, que va passar els seus pitjors moments del partit, com ho demostra el fet que només va anotar 9 punts en tot el quart. Tot i així, el Lima no ho va aprofitar per retallar distàncies, més enllà d’un parcial de 0-7 que els va posar a 5 (24-19), l’equip de César Aneas va poder marxar al descans amb el mateix marge de 8 punts amb el que havia començat el segon quart (29-21).
Calia rematar el partit després de la represa, ja que el Lima havia demostrat que si s’ho proposava podia ser molt perillós, i al tercer període, el Mataró va tornar a ser aquell Mataró temible, reconeixible per la seva afició, i al final d’aquest quart va poder agafar un avantatge significatiu. El Lima no trobava la manera d’aturar la velocitat i les penetracions d’Ari Pujol, i patia també contra la parella interior formada per Talavera i Ruano. El darrer quart va començar amb 14 punts d’avantatge pel Mataró, que veia com el Lima tornava a assecar-lo en atac en començar l’últim període, però això no era suficient ja que en atac tenia molts problemes per trobar posicions còmodes de llançament, i el Mataró també el tenia a ratlla. Superat un petit moment crític pel que feia a l’anotació, el Mataró va passar a l’atac en els darrers minuts de partit, sense baixar en cap moment la intensitat, per eixamplar les distàncies fins al definitiu 59-40, que li donava una nova victòria clara i merescuda davant el Lima-Horta.
Després d’aquest triomf, el Mataró segueix com a segon classificat del grup d’ascens i dimecres dia 1 de maig jugarà a la pista del Reus Deportiu amb l’objectiu de guanyar i esperar una punxada del Joventut Les Corts per acabar líder. Precisament contra el Les Corts jugarà el Lima-Horta, a qui mirarà de guanyar per provocar un enfrontament directe en les semifinals de Copa Catalunya i evitar així un Platges de Mataró contra el qui en els tres partits que ha jugat aquesta temporada, no ha tingut res a fer per aconseguir la victòria.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (59): L. Flores (4), B. Garcia (8), A. Pujol (17), N. Talavera (9), O. Ruano (17) – cinc inicial – T. Gómez (2), C. Garcia (2), M. Teixidó, C. Pujol, C. del Santo, M. Jou.
SR Lima-Horta (40): M. Montoliu (7), N. Carrión, M. Moreno (3), C. Carbonell (4), V. Cantero – cinc inicial – L. Navarro (5), C. Pérez (6), L. Seguí, A. Grau, P. Reggiardo (8), L. López (7).
Parcials: 20-12 / 9-9 (29-21) // 15-9 (44-30) / 15-10 (59-40)