divendres, 3 de maig del 2013

“Dues dones que ballen” arriba a l’Espai Saleta precedida per l’èxit d’”E.R. - Actrius”




El text de Benet i Jornet el dirigeix Josep Maria Rabassa i va ser de les darreres estrenes de la consagrada actriu Anna Lizaran

“Dues dones que ballen”, la darrera peça teatral escrita per Josep Maria Benet i Jornet, s’estrena aquest divendres dia 3 a la Sala Cabanyes, dirigida per Josep Maria Rabassa. El muntatge que es representarà a l’Espai Saleta se centra en la relació entre dues dones d’edats diferents, entre la maduresa i la vellesa, i la seva evolució. Els dos personatges que protagonitzen el muntatge decideixen ballar, juntes, no al ritme que els marca el seu entorn, sinó al ritme que elles decideixen. Benet i Jornet és també l’autor d’”E.R. – Actrius”, la darrera obra dirigida per Rabassa.

La solitud de la gent gran, el mòbbing immobiliari, la malaltia de l’Alzheimer o els conflictes familiars són alguns dels eixos del muntatge. Es tracta de temàtiques molt dures, d’una actualitat indiscutible. Segons el director “és una obra molt dura, però Benet i Jornet li dóna unes pinzellades humorístiques que en cap moment arriben a la irreverència”. Rabassa afirma que “la gràcia de l’obra és la línia fina que en cap moment es traspassa entre el que pot fer-te riure i el que no”.

“Dues dones que ballen”, estrenada al Teatre Lliure l’any 2011, va ser de les últimes estrenes de la recentment desapareguda Anna Lizaran. Segons Josep Maria Rabassa, que fos una de les darreres representacions de la gran actriu catalana deixa un llistó molt alt a l’adaptació que es planteja des de la Sala, interpretada en el paper de Lizaran per Encarna Hernández i per Cristina Garcia, al de la noia jove. Rabassa afirma que “l’ombra de Lizaran és molt allargada, adaptem l’obra a la nostra manera i espero que sigui tan exitosa com ‘E.R. – Actrius’”.

La darrera obra dirigida a la Sala Cabanyes per Rabassa, també escrita per Benet i Jornet, ha guanyat diversos premis en els concursos teatrals en què ha participat. En el 28è Concurs de Teatre Premi Vila d'Olesa, l’espectacle es va endur els premis de votació popular i del jurat juvenil, a més de ser finalista en el premi de grup i en la categoria de millor actriu de repartiment per a Clara de Ramon. D’altra banda, en el XXXIXè Premi Ciutat de Terrassa de teatre, el muntatge de la Sala Cabanyes va guanyar el primer premi per votació popular, el de millor actriu principal per a Paquita de la Hoz, el de millor actriu secundària per a Clara de Ramon, el tercer premi a millor grup, el tercer premi a millor actriu principal per a Imma Llorens i tercer premi a millor director.

Dies:
Divendres, 3 de maig de 2013, a dos quarts de deu del vespre (21:30h)
Dissabte, 4 de maig de 2013, a dos quarts de deu del vespre (21:30h)
Diumenge, 5 de maig de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Divendres, 10 de maig de 2013, a dos quarts de deu del vespre (21:30h)
Dissabte, 11 de maig de 2013, a dos quarts de deu del vespre (21:30h)
Diumenge, 12 de maig de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Lloc:    Espai Saleta (Sala Cabanyes), La Riera, 110-120
Preu:   9 euros