divendres, 12 d’abril del 2013

Comença la creació de la Fundació Iluro, hereva de la Fundació de Caixa Laietana




publicat per
10 abril de 2013

En marxa la creació de la Fundació Iluro, la Fundació Especial hereva de la Fundació Caixa Laietana. El consistori ha nomenat dos representants i, a més, també en formaran part Òmnium Cultural, l’Associació Sant Lluch, el Foment, el Centre Catòlic i el Museu Arxiu.
Ramon Manent i Jordi Surinyach seran els representants de l’Ajuntament de Mataró a la Fundació Iluro, la fundació especial sorgida de la Fundació Caixa Laietana. La Generalitat va donar-li caràcter públic a aquesta fundació quan va intervenir les fundacions de les entitats que han perdut el negoci bancari i per tal de mantenir les seves obres socials en el territori. A partir d'aquí es crea una fundació independent que gestionarà l'obra social de Fundació Caixa Laietana amb el nom de Fundació Iluro.
En el ple de març, l’aprovació es va aconseguir gràcies als vots a favor de Convergència i Unió i Partit Socialista. Es tracta de dos càrrecs no remunerats. Al seu torn, però, la resta de l’oposició va recriminar al govern la falta de transparència en aquest tema. Entenen que l’acord pel manteniment de l’Obra Social de Caixa Laietana aprovat per unanimitat fa uns mesos obligava a consensuar el nom dels Patrons escollits. PxC i PP han criticat també la figura de Surinyach, diuen molt aliniada a CIU i que no té bona relació amb la resta de grups.