dimarts, 19 de març del 2013

Ruano i Ari Pujol dominen al pitjor Lima de la temporada (40-60)




publicat per
http://www.esportfemeni.com
18 de març de 2013
Andrés Soto

El Lima-Horta va caure davant el Platges de Mataró de forma incontestable. Les noies d’Isaac Fernández no van poder entrar en cap moment al partit i la gran defensa de les mataronines van decidir el partit des del començament. Les estrelles visitants, Olga Ruano i Ariadna Pujol van jugar els 40 minuts, esdevenint claus. A més, el Platges va trobar espais amb facilitat i va sentenciar el matx a la sortida del descans, fent impossible qualsevol intent de remuntada d’un Lima que va viure un dia nefast al llançament.

Ariadna Pujol va ser una de les destacades del seu equip. Foto d'arxiu: esportfemeni.com / @alexceresuela
El plat fort de la jornada de Copa ens brindava la reedició de la semifinal de Copa Federació. En aquella ocasió, el Platges va superar amb facilitat al Lima Horta i aquesta vegada la història -que és cíclica- s’ha tornat a repetir.
Començava el duel però, amb tots dos equips igualats, sorprenent l’entrenador local amb marcatges dobles a les jugadores exteriors mataronines i amb una defensa individual molt intensa per part d’Anna Grau a Olga Ruano. La igualtat imperava al marcador fins a l’equador del primer quart, quan la pivot del Lima havia d’abandonar la pista, esgotada, i Ruano despertava. Dos tirs lliures seus posaven el 5-7 al marcador i un triple d’ Ari Pujol augmentava la diferència a cinc punts (5-10) a falta de 3:50 pel final del primer quart. El Lima aguantava amb una cistella de Seguí, però un altre triple, ara de Blanca García establia el 7-13 al marcador. Però la màxima diferència, s’assolia amb el 8-15 després de la tercera acció al matx de Ruano que acabava amb cistella. Una cistella de Moreno i un tir lliure de Pujol posaven el 10-16 al minut 10.
El segon període començava amb quatre punts consecutius del Lima (14-16), obra de López i Seguí, que havien sortit des de la banqueta. Un tir lliure de Ruano trencava el parcial de 4-0 i donava pas a més de tres minuts sense anotació de cap dels dos conjunts, però un altre triple del Platges, obra de Laia Flores (15-20 5:31 pel descans) refredava de nou el partit i l’afició hortenca, que veia com l’encert mataroní marcava el rumb del partit. El Platges exercia una fèrria defensa i provocava pèrdues inusuals del Lima, que unides al poc encert local al tir, explicaven el 17-25 a falta de 2:34 pel descans, després d’un nou triple d’una Ariadna Pujol. El Lima només sumaria un punt més abans del descans (18-25)
La tornada del vestidor seria el cop de gràcia de les visitants, que amb un parcial de 0-6 liderat per dues cistelles de Laia Flores obligaven a Isaac Fernàndez a demanar temps mort amb el resultat de 18-31, màxima diferència fins aleshores del partit. L’esperpent no s’acabava aquí, perquè a la primera acció post-temps mort, una jugadora hortenca introduïa la pilota a la seva pròpia cistella lluitant pel rebot en una acció que defineix a la perfecció el partit local. El Platges augmentaria el parcial fins a 18-37. Al Lima, Reggiardo s’entonava anotant quatre punts consecutius (23-41) però el Mataró continuava amb el seu festival particular (25-45 a 1:46 pel final del tercer quart). Un parcial de 8-1 amb dos triples de Reggiardo i una cistella de Seguí deixaven l’electrònic en 33-46 per un Lima que no volia baixar els braços.
Però l’equip local no va poder anul·lar l’atac mataroní i Ruano encistellava dues accions consecutives a la zona (35-50) i un tir des del pal alt (35-53) que posava terra pel mig al marcador. El Lima només aconseguia sumar des de la línia de tirs lliures i el Mataró es dedicava a jugar amb l’avantatge aconseguit fins arribar al 40-60 definitiu.
Fitxa tècnica:
SR Lima-Horta (40): M. Montoliu (1), C. Pérez (3), M. Moreno (5), C. Carbonell (2), A. Grau (2) – cinc inicial – G. Estopà (2), E. Murcia, N. Carrión, L. Seguí (9), P. Reggiardo (9), V. Cantero, L. López (7).
Platges de Mataró (60): B. Garcia (8), L. Flores (11), A. Pujol (15), T. Gómez, O. Ruano (16) – cinc inicial – C. Pujol, N. Talavera (9), C. del Santo (1).
Parcials: 10-16 / 8-9 (18-25) // 15-21 (33-46) / 7-14 (40-60)