diumenge, 24 de març del 2013

Roser Tarragó i Marta Bach, noves reines de l’esport mataroní




publicat per
www.capgros.com
22 de març de 2013
Salva Fernàndez
fotos R. Gallofré

Les waterpolistes del CN Mataró s’imposen a la Nit de l’Esport 2012 després de les seves medalles de plata als Jocs Olímpics de Londres

Els millors de la Nit de l'Esport
Premis individuals

Infantil femení
Emma Palà (GA Lluïsos)

Infantil masculí
Carles Aleñà, Dani Morer i Jordi Mola (FC Barcelona)

Cadet femení
Laia Flores (UE Mataró)

Cadet masculí
Marc Merelo (CA Laietània)

Juvenil femení
Marta Bach i Roser Tarragó (CN Mataró)

Juvenil masculí
Xavier Peral (CN Mataró)

Sènior femení
Gàlia Dvorak (CN Mataró)

Sènior masculí
Javier Gómez (CG Mataró)

Millors equips
Infantil
UE Mataró femení

Cadets
CN Mataró (waterpolo masculí)

Juvenils
UE Mataró femení

Sèniors
CN Mataró (waterpolo masculí)

Altres guardons
Premis dels centres d'ensenyament
Primària: Escola Vista Alegre i Escola Sol Ixent
Secundària: IES Thos i Codina i IES Miquel Biada
Millor clasificació en fases superiors: Escola GEM
Increment més alt de participació: IES Pla d'en Boet

Tasca arbitral: Montserrat Gudayol
Millor tècnic: Quique Spà
Premi Josep Gomà a la tasca periodística: Pere Gelada
Premi a la tasca directiva: Josep Joan Rivera (AC Juventus)
Promoció de l'esport: Mataró Parc

Mencions especials
Joventut Handbol Mataró pel seu 50è aniversari
Mayalen Noriega i Jesús Collado per la participació als Jocs Paralímpics
Ascensos del CN Mataró masculí de tennis taula i del CN Mataró femení de natació

Roser Tarragó i Marta Bach es van proclamar divendres, dia 22, com a noves reines de l’esport mataroní. Les dues waterpolistes del CN Mataró van guanyar el guardó a millor esportista de la Nit de l’Esport 2012 després de tancar una temporada brillant en la que van aconseguir la medalla de plata amb Espanya als Jocs Olímpics de Londres. Les waterpolistes es van imposar en la categoria més dura de totes, la de juvenil femení, en l’avantsala del guardó absolut que reconeix els millors esportistes de l’any. Una de les seves màximes competidores era Ari Pujol, jugadora de bàsquet del Platges de Mataró i sots-campiona del món U17 amb Espanya, també en categoria juvenil. L’històric waterpolista Manel Estiarte va felicitar a Tarragó i Bach en un vídeo, destacant que “tant important és la medalla com la manera d’aconseguir-la, això és el que ensenyeu i el que quedarà en un futur”.

La canonera del CN Mataró admetia que havia passat un any molt ràpid. Tarragó afirmava que “no es podia imaginar” que l’any passat connectés amb la Nit de l’Esport de 2011 des de Rússia on feien el preolímpic i que ara estiguessin a la cita mataronina com a medallistes olímpiques, una sensació “que no es pot descriure”. Marta Bach, per la seva banda, considerava que “el llistó està molt alt” però que seguirien treballant. “El més important és que després de les medalles hem seguit jugant al mateix nivell”, assegurava Bach.

En les categories sèniors els vencedors van ser Gàlia Dvorak, una figura ja clàssica en la Nit de l’Esport i que s’imposava després de ser tercera en el Campionat d’Espanya individual i participar en els Jocs Olímpics; i Javier Gómez, gimnasta del CG Mataró que també va estar a Londres 2012, en categoria masculina.

La UE Mataró va ser una de les entitats més guardonades, ja que en equips es va imposar en la categoria infantil gràcies al seu equip femení campió de Catalunya i en juvenils després de ser campiones de Catalunya i quartes d’Espanya. El CN Mataró masculí de waterpolo va emportar-se els altres dos guardons d’equips: en categoria cadet i en sènior.

Destacar en moments complicats
El regidor d’esports, Pere Galbany, va voler felicitar el bon paper dels esportistes nominats i premiats i va destacar que tenia encara més mèrit davant “els moments difícils” en els que es trobaven. Malgrat això, va oferir-se per ajudar en "tot el possible” a totes les entitats esportives que vulguin “aconseguir les millors fites”. El regidor admetia "mancances", i  també va mencionar, de passada, “l’herència rebuda” com un contratemps més a la situació econòmica actual, fet que va provocar que en una xarxa social l’ex-regidor d’esports Ivan Pera recordés que “l’inventari de l’herència són 7 camps de gespa, un de rubgy, un de hoquei, una pista de patinatge, un circuit de cross, remodelació de l’estadi d’atletisme, dos pavellons poliesportius...” entre d’altres elements que enumerava.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Joan Mora, va destacar “l’orgull” que Tarragó i Bach van provocar en “tots els mataronins” durant els partits dels Jocs Olímpics. Mora va tenir paraules d’agraïment a tots els representants que van anar a Londres 2012, recordant que era una fita per treure’n pit, però també va destacar que qualsevol esportista que hagi guanyat algun campionat “o s’hagi superat o simplement treballi amb força dia a dia” mereixia el reconeixement de tothom.