dimecres, 6 de febrer del 2013

Quintet ideal Copa Catalunya. Jornada 17




publicat per
4 de febrer de 2013


Blanca Garcia (Platges de Mataró): 36 VAL. 23 punts, 9 rebots, 4 assistències, 5 recuperacions. Superba actuació, de nou, de la base del Mataró. El seu lideratge es va traduir amb una presència gairebé total en el joc, i va encapçalar la nodrida anotació de l’equip amb 23 punts i un immaculat 7 de 7 en tirs de 2. La seva defensa en primera línia va curtcircuitar un Cornellà gairebé inèdit en l’aspecte ofensiu i va aconseguir 5 recuperacions de pilota, a més de contribuir al control del ritme del joc amb 9 rebots i assistir les seves companyes en 4 ocasions. Uns números que la porten a una escandalosa valoració de 36.

Guayar Peña (Lluïsos de Gràcia): 24 VAL. 18 punts, 6 rebots, 7 faltes rebudes. Gran actuació de la jugadora de Lluïsos, importantíssima en la victòria del seu equip davant el GEiEG. Guayar Peña va començar el partit molt activa, recuperant pilotes importants, i amb molt d’encert en el llançament. A la segona part, també s’encarregaria d’assegurar el triomf gracienc, primer amb un triple que distanciava notablement l’equip gironí, i després des de la línia de tirs lliures, des d’on molt segura, va anotar gairebé tots els llançaments que li van otorgar. En definiva, actitud de líder que es va veure ben recolzada pel bon treball de tot l’equip.

Maria Moreno (SR Lima-Horta): 35 VAL. 17 punts, 17 rebots, 6 assistències, 8 faltes rebudes. Senzillament espectacular el partit de Maria Moreno, que malgrat tot no va servir per tombar un Igualada excel·lent col·lectivament. L’aler del Lima-Horta va tornar a liderar l’equip en anotació (17 punts), i aquest cop també des del rebot amb 17 captures, i va ser un perill constant per les igualadines, que van haver de fer-li 8 faltes per mirar d’aturar-la, a les quals va respondre amb un 7/8 en tirs lliures. A la primera pròrroga va empatar el partit quan semblava que l’Igualada ho tenia fet, i a la segona pròrroga va posar el Lima per davant abans que les locals donessin la volta al partit de forma èpica.

Rouser Tous (Messer Tarragona): 33 VAL. 19 punts, 11 rebots, 6 faltes rebudes. Incommensurable el paper de Rouser Tous, que va ser un dels arguments fonamentals per entendre la merescuda primera victòria del Tarragona després de 4 partits. Va ser l’autèntica dominadora de la pintura davant l’Unigirona, que no va saber respondre al seu físic ni al joc prop del cèrcol, cosa que va permetre a Tous anotar 19 punts amb un 7 de 9 en tirs de camp i completar les dobles figures amb 11 rebots més. Va rebre moltes faltes (6) a causa del seu desequilibri, i va aprofitar les infraccions del rival per castigar amb un 5/6 en els tirs lliures.

Mireia Monleón (S.E.S.E.): 44 VAL. 29 punts, 18 rebots, 3 assistències. De traca i mocador el partit de la pivot del SESE que posa el seu equip amb peu i mig a la segona fase. Important a la zona com sempre, una primera part sensacional amb 10 punts només seria el preludi del que estava per arribar després del descans. La seva versatilitat li va permetre anotar dos triples que van desquiciar el Viladecans i les seves pivots, que tot i fer un bon partit, res podien fer contra una Mireia Monleón incontestable. 29 punts i 18 rebots segellen unes dobles figures d’escàndol, que la confirmen com una de les jugadores més desequilibrants de la categoria.