dimarts, 26 de febrer del 2013

El Mataró surt vencedor de Sant Adrià en un derbi d’infart amb dues pròrrogues

24 de febrer de 2013
Oriol Borràs
foto : Laia Flores, amb 20 punts, ha conduït el seu equip a una nova victòria. Foto: Jriberalern

Per si un Femení Sant Adrià – Platges de Mataró no tingués prou atractius, el duel entre dos dels millors clubs catalans de bàsquet femení no ha deixat indiferent a ningú. Les jugadores han fet honor a l’escut que defensaven per oferir al públic un partit de traca i mocador, que s’ha resolt a cara o creu a favor del Mataró (62-65) després de 50 minuts de nervis, intensitat, emoció, i per sobre de tot, basquetbol.

El calendari de la segona fase oferia en la seva primera jornada un plat fort, un Femení Sant Adrià – Platges de Mataró esperat important en tots dos bàndols, cosa que s’ha pogut veure des d’abans de començar el partit, amb un Ricart molt més ple del que és habitual.
El Sant Adrià ha sortit en tromba i d’entrada ha deixat tocat un Mataró que estava dins el partit, però veia com l’eficàcia de les locals les allunyava del control del marcador. El domini en el joc interior i la bona direcció d’Àngels Farré han donat a les de Jordi Vizcaíno un primer avantatge que al final del període era de 9 punts (20-11) i obligava el Mataró a reaccionar. De seguida ho farien les de César Aneas, comandades per una esplèndida Laia Flores, autora de 7 punts consecutius que igualaven la balança. Però la volta definitiva a la situació la donava Cristina Pujol, amb dos triples seguits (acabaria amb quatre al descans), que ja permetien al seu equip manar en el joc. Tot i l’empenta d’Helena Orts, fent-se un lloc i anotant constantment des de la zona, el Platges de Mataró marxava al descans amb avantatge i la situació redreçada (28-33).
Però després del pas pels vestuaris, nou canvi de rumb al partit. L’Snatt’s Femení Sant Adrià ha passat a aplicar una defensa més dura i agressiva que ha deixat el Mataró més de cinc minuts sense anotar, i gràcies a un parcial de 7-0, tornava a anar per davant. Cristina Pujol trencava la sequera anotadora amb un altre triple, però el Mataró seguia amb molts problemes per anotar, forçat a tirar allunyat de la cistella i amb posicions de tir realment incòmodes. El darrer període començava amb dues accions consecutives de 2+1 de les grogues Ariadna Pujol i Olga Ruano, que tornaven a posar el seu equip en el partit. Era llavors el Sant Adrià qui no anotava, i de mica en mica, gràcies a les bones accions individuals d’Ari Pujol distanciaven lleugerament el seu equip (44-49). Als darrers minuts però, de nou la bona defensa zonal del Sant Adrià impedia a les visitants sentenciar el partit, i les liles empataven el partit a 49 a poc per l’acabament. El Mataró tindria la darrera per desfer la igualtat, però Cristina Hurtado esvaïa aquesta possibilitat amb un tap monumental que ha posat dempeus tot el públic local.
La primera de les pròrrogues ha estat travada i per tant, qualsevol acció de cistella esdevenia importantíssima. A mitjans d’aquest primer temps extra, ambdós equips han sofert dues baixes importantíssimes, el Sant Adrià la de Cristina Hurtado, eliminada per faltes personals, i el Mataró la d’Ariadna Pujol, absent al tram final per lesió. Sense els seus  principals referents, els dos equips han intentat trobar la manera de resoldre el partit a favor seu: Àngels Farré semblava donar la victòria a les liles amb una penetració que a falta del darrer atac posava el seu equip per davant (55-53). Semblava que el Sant Adrià ja ho tenia i més quan el Platges fallava el triple de la victòria, però un rebot en atac providencial d’Olga Ruano, i el conseqüent bàsquet, enviava el partit a la segona pròrroga (55-55).
Al segon temps extra, s’ha viscut un matx més vibrant que el que s’havia estat veient a la segona part. Sota la batuta de Laia Flores, el Mataró semblava escapar-se amb un 57-61 al que responien de manera brillant Clàudia Baraut amb un triple i Vane Verbo amb un aclarat, que de nou capgiraven el marcador (62-61) a menys d’un minut pel final. El Sant Adrià ha tornat a tenir mitja victòria a la butxaca quan Blanca Garcia ha estat a punt de perdre la pilota en la possessió decisiva. Però la jugadora del Mataró ha pogut retenir-la i des de terra ha aconseguit que arribés fins a Olga Ruano, que anotava un decisiu 62-63. En el següent atac, el Sant Adrià ha perdut la pilota i Laia Flores, amb molta tranquil·litat encistellava els dos tirs lliures que ratificaven el triomf per 62-65. Tot i els intents en la darrera acció, les locals no han pogut mirar a cistella, i la victòria se l’ha endut el Platges de Mataró.
Fitxa tècnica:
Snatt’s Femení Sant Adrià (62): À. Farré (12), L. Grau (3), C. Baraut (11), C. Hurtado (10). H. Orts (15) – cinc inicial – V. Verbo (6), Q. Coll (5), B. Armengol, C. Lobo i M. Garrido.
Platges de Mataró (65): B. Garcia (1), L. Flores (20), A. Pujol (11), N. Talavera (2), O. Ruano (12) – cinc inicial – C. Pujol (17) i C. del Santo (2).
Parcials: 20-11 / 8-22 (28-33) // 14-6 (42-39) / 7-10 (49-49) // 6-6 (55-55) / 7-10 (62-65)