dijous, 28 de febrer del 2013

El femení del Platges de Mataró s'endú una soferta victòria de Sant Adria

Les noies guanyen el primer partit de la Segona Fase per un ajustat 62-65

25 de febrer de 2013

El femení del Platges de Mataró va aconseguir el cap de setmana passat una soferta i important victòria a la pista del Sant Adrià, on s'enfrontaven dos dels millors conjunts de bàsquet femení de Catalunya. Les noies dirigides per César Aneas van haver de suar de valent i durant tot el partit per emportar-se la victòria davant un rival que va sorprendre des del primer minut i que no es va donar per vençut fins que van tocar els 50 minuts finals, dues pròrrogues incloses. Les mataronines van imposar-se 62-65 amb una gran Laia Flores, autora de 20 punts.

El  partit començava amb un Sant Adrià contundent que s'escapava en el marcador en un primer període on el Platges semblava un altre. Les mataronines no guanyaven en el joc interior i les locals feien punts amb certa facilitat fins a posar-se 20-11. Això obligava a les de César Aneas iniciar una remuntada de la mà de Flores, encertadíssima a l'inici del segon quart amb diversos punts consecutius que ajustaven el matx.Els triples de Cristina Pujol i la bona defensa feta en la segona part revertien el que s'havia vist en el primer període i deixaven a les mataronines 28-33 al descans.

En la represa el Sant Adrià avisava primer amb un parcial de 7-0 que capgirava de nou les coses. Els dos equips s'anaven repartint cops, però malgrat això les mataronines perdien de tres, 42-39, en acabar el tercer període. En el darrer període i amb la presència de jugadores com Ari Pujol o Olga Ruano, claus per mantenir vives a l'equip (van acabar amb 11 i 12 punts respectivament), l'equip va redreçar la situació fins a posar-se cinc punts per sobre a poc per acabar. Però les visitants van capgirar aquest parcial, van clavar un 5-0 i van anul·lar la darrera possessió del Platges de Mataró per anar a la pròrroga.

Allà els dos equips van guardar la roba i van treballar més per no encaixar punts que per buscar la victòria. El Sant Adrià es va emportar el primer avantatge, gairebé definitiu. però les mataronines van aconseguir empatar a 55-55 i forçar una segona pròrroga. En aquest tram les mataronines -sense Pujol, lesionada- van escapar-se ràpidament al marcador arribant al 57-61, però de nou cinc punts seguits de les locals -triple inclòs- les posava per davant. Finalment, Ruano primer i Flores en tirs lliures sentenciarien el matx en els últims instants.