dissabte, 26 de gener del 2013

Un concert commemorarà els 50 anys de l’Escola de Música




publicat per
Mireia Biel
25 de gener de 2013

Josep Fadó i la Big Band de l’escola abanderen l’acte que recorda l’efemèride

Un concert commemorarà els 50 anys de l’Escola de Música Liceu de Mataró. Així és comes recordarà l’efemèride, és a dir, el moment en què Pere González i Josep Canals van fundar el centre associat al Conservatori del Liceu. Músics ja consolidats sortits de l’escola com Josep Fadó o Rosa Mateu hi seran presents, així com també la Big Band Jazz de la pròpia escola de música del Liceu a Mataró.

El Centre Catòlic acollirà un concert ple d’actuacions per celebrar els 50 anys de l’Escola de Música Liceu de Mataró. Aquest dissabte dia 26 a les sis de la tarda es podrà gaudir d’un llarg repertori que anirà a càrrec d’ex-alumnes del centre.

La Big Band Jazz Maresme dirigida per Joan Moragas donarà el tret de sortida al concert, que seguirà amb àries de l’òpera ‘El último día de José Pizarro’, a càrrec de la soprano Rosa Mateu, el tenor Josep Fadó i el pianista Moisès Bertran. La cantata ‘Polsim de papallona’ permetrà que més de 100 nens i nenes del cor infantil de l’escola pugin a l’escenari, entre altres interpretacions.

Compromís
L’any 1962, Pere González i Josep Canals obrien les portes de l’actual Escola de Música Liceu de Mataró, després que el Conservatori del Liceu els concedís l’oportunitat d’obrir una seu vinculada al seu centre de Barcelona.

D’aleshores ençà, aquest espai d’educació educatiu ha estat el referent de Mataró. Artistes i músics com el tenor Josep Fadó, la soprano Rosa Mateu, els pianistes Moisès Bertran i Gustavo Legido, Maria Escalas, Joan Vives o Ivó Oller, n’han estat alumnes durant aquests 50 anys.

175 anys del Conservatori
L’efemèride coincideix també amb la commemoració dels 175 anys d’història del Conservatori del Liceu. La seu mataronina ha ofert iniciatives com el programa ‘escola de música dins l’escola’ o, per exemple, amb un altre projecte amb els professors de música orientat als emprenedors i de formació permanent.

Així mateix, s’han posat al costat de promotors artístics pels quals disposen d’una cartera d’espectacles musicals.