dissabte, 26 de gener del 2013

Concert commemoratiu per celebrar els 50 anys de l’escola de música Liceu




publicat per
25 de gener de 2013
fotos Joan G. Jané         

El recital tindrà lloc aquest dissabte a Sala Cabanyes i comptarà amb una cantata i amb la interpretació d'una peça exclusiva de Moisès Bertran

Sala Cabanyes acull l’acte de commemoració del 50è aniversari de l’escola de música del Conservatori del Liceu de Mataró. Un act eque tindrà lloc el dissabte dia 26 i que estarà protagonitzat per la música en viu. La proposta més destacada port aper títol ‘Polsim de Papallona, una cantata de Ricard Gimeno amb més de 150 intèrprets: els nens i nenes del cor infantil de l’escola i els alumnes de primària de l’Escola Balmes, que estaran acompanyats per un conjunt instrumental del conservatori i joves narradors de l’escola de teatre La Saca, entitats totes elles que tenen la seva seu al Centre Catòlic. Presentarà el concert el comentarista musical mataroní Joan Vives, que va ser director artístic de l’Escola de Música Liceu i antic alumne.

L’altre gran moment del recital commemoratiu serà la interpretació de l’obra ’50 anys en un instant’, especialment escrita per a l’ocasió pel compositor i pianista Moisès Bertran. Es tracta d’una peça per a cors, solistes i conjunt instrumental. El programa del recital es completa amb un recital de standarts de jazz a càrrec de la Big Band del centre, dirigida per Joan Moragues, i àries de l’òpera ‘El último día de José Pizarro’, de Moisès Bertran, amb ell mateix al piano, la soprano Rosa Mateu i el tenor Josep Fadó.

La del Liceu va ser la primera escola de música que va tenir la capital del Maresme. La van gundar dos músics mataronins, Josep canals i Pere González. Fins llavors, tots els mataronins que volien rebre formació musical havien d’anar a Barcelona o a Girona. El Centre Catòlic va obrir les portes de l’Escola Balmes a aquells dos emprenedors, i des de llavors l’escola de primària i l’escola de música comparteixen seu. Des del curs 2001-2002, la gestiona el Conservatori del Liceu.

Dissabte, dia 26. A 2/4 de 7 de la tarda a la Sala Cabanyes