dijous, 31 de gener del 2013

L’últim quart colpidor del Mataró decideix el partit a Reus

27 gener 2013
Jordina Salvat

El Zamar 2000 Ploms Salle Reus va fer un bon partit plantant cara fins els darrer període on el Platges Mataró va trobar el seu millor joc (46–61).

Ariadna Pujol va tornar a liderar el seu equip amb 18 punts, i el Mataró va poder desfer-se d'un bon Ploms Salle Reus. Foto: Jordina Salvat.
Un triple, un tap, seguretat defensiva i un parcial de cinc a zero en els primers minuts del partit permetien creure les locals en la victòria. El Mataró estava col·lapsat i César Aneas va haver de demanar temps mort per fer reaccionar a les seves jugadores, que van tornar al camp amb pressió per empatar el marcador. Tot i això, durant la primera meitat, les blanc i negres van saber anular el potencial ofensiu del Platges Mataró amb una defensa intensa per part de totes les jugadores del conjunt reusenc. Magriñà responia bé la pressió, i suportada per Faye forta sota taulells i Borell encertada des de 6’25, les locals van acabar el primer quart 14 – 12.
Al segon període les de Marquet rodaren la pilota amb paciència buscant l’ocasió per Salat que dominava en l’ampolla i era sinònim de cistella. Tenien el partit on volien i el joc funcionava bé. Les de Mataró van necessitar un altre temps mort per a reaccionar: la intensitat d’Ariana Pujol es va fer patent, i en els últims cinc minuts les visitants van remuntar el marcador amb un parcial de 10 a 0 que deixava l’electrònic 33 – 37 al final de la primera meitat del partit.
El descans va beneficiar el Ploms-Salle que va sortir molt fort en defensa i aconseguiren que el Platges Mataró estigués fins quatre minuts sense anotar cap punt. Les locals, però, es va precipitar en atac i desaprofitant així el bon treball col·lectiu en defensa. La igualtat en el partit va seguir: Ruano va protagonitzar una bona lluita de posicions amb les pivots que permetia a les exteriors dels diferents equips trobar el tir des de fora, el Ploms en zona, va passar a saltar al dos contra u intentant així sortir ràpid al contraatac, però el Mataró feia bons balanços defensius i més d’un cop Flores aprofità el seu desmarcatge per encistellar amb rapidesa. Les reusenques seguien fen un molt bon paper deixant a les visitants amb 37 punts al final del tercer període i tot i no trobar cistelles fàcils, l’atreviment des de 6’25 les permetia avançar cap a l’últim període a només quatre punts per sota del marcador.
Els últims deu minuts, però, van ensorrar qualsevol esforç del Ploms. I és que Pujol  i Flores es carregaren l’equip a les espatlles donant-li la fluïdesa al joc del Mataró per mostrar tot el seu potencial ofensiu. Aneas dirigí els últims minuts de forma que semblava un jugador més i el seu equip va respondre amb un ritme colpidor, retrobant el seu millor joc. Ni les bones triangulacions entre Adserà, Magriña i Sintes van poder evitar que les visitants s’escapessin de nou a 5 minuts del final. Pujol repartí brillants assistències, Garcia aprofitava bé els blocs, Flores no en perdonava cap en atac i el conjunt va fer un bon treball defensiu per acabar guanyat el partit 46 a 61.
Tot i la intranscendència del partit en la classificació, el resultat pot servir al conjunt reusenc per demostrar que poden plantar cara als conjunts de la part alta de la taula i al Mataró per seguir consolidant-se com a equip i demostrar-se a si mateixes que tenen potencial per a poder remuntar un partit que se’ls posava d’esquenes en els primers minuts.
Fitxa del partit:
Zamar 2000 Ploms Salle Reus (46): Magriña (4), Sintes, Borrell (11), Salat (14) , Faye (10) – cinc inicial -  Adserà (4), Mas (2), Guelvenzu (1), Guerrero
Platges de Mataró (61): B. Garcia (5), L. Flores (13), A. Pujol (18), O. Ruano (5), C. del Santo (3) – cinc inicial – N. Talavera (5), M. Teixidó(3), C. Pujol (2), M. Jou (3). T. Gómez (4), C. Garcia.