dimarts, 18 de desembre del 2012

Un Mataró discontinu no falla a Arenys

17 de desembre de 2012
Olga Ruano, clau del partit amb 22 punts, 14 rebots i 33 de valoració. Foto: @alexceresuela | esportfemeni.com

Victòria més patida del compte del Platges de Mataró a la pista de l’Arenys Bàsquet (45-59), fonamentada en molt bones arrencades al primer i el tercer quart que van desarmar les verdes. L’Arenys va aprofitar dues desconnexions que van alertar les mataronines al segon i quart període, però amb una gran Olga Ruano, amb 22 punts, 14 rebots i de 33 de valoració, van solucionar el duel.

El Platges de Mataró fa la feina abans de jugar la Copa Federació, i s’imposa a l’Arenys Bàsquet, tot i veure fins a dues vegades com les locals s’acostaven perillosament. Malgrat tot, l’Arenys Bàsquet mai va posar-se per davant.
El primer quart ja va mostrar les intencions de les de César Aneas, i la seva inapel·lable sortida ja va determinar la resta del partit. Les grogues es van posar per davant des de la primera jugada i amb l’accelerador a fons es van menjar l’Arenys. Intenses en defensa i ràpides en l’execució dels atacs van posar un ritme inabastable per les de casa. Olga Ruano esdevenia clau amb el seu poder prop de la cistella i sobre ella va girar el joc del Platges, que disposava de nombroses segones opcions fruit dels rebots ofensius que agafava l’equip, i en especial Ruano. El Mataró s’escapava ja al primer quart 8-20, i aquest còmode marcador li permetia suportar l’apagada que va tenir al segon període. Les d’Enric Cervera van posar un punt més de lluita que va dificultar que les visitants trobessin cistella i això va permetre que es retallessin distàncies amb els punts de Paula Casarramona (14) i Carla Gibert (13). El partit arribava al descans amb un escarransit 19-25 que obria les possibilitats de cara la segona meitat.
A la represa però, el Platges de Mataró va tornar a lluir el nivell del primer període i fent-se amb el control del rebot (21-39 en aquesta faceta) i forçant pèrdues de les verdes va posar les bases a un altre parcial demolidor sustentat per Laia Flores i Carolina del Santo. Les grogues semblaven sentenciar el partit amb un 0-11 que tancava el tercer quart amb un contundent 29-47, però una altra vegada les visitants van tornar a patir. L’orgull de l’Arenys va posar emoció al partit amb un parcial de 14-0 que estrenyia diferències fins els 4 punts (43-47), però arribats a aquest punt les mataronines van saber reaccionar a temps per esmenar aquesta nova desconnexió. La pivot Olga Ruano acabaria el partit amb 22 punts, 14 rebots i 33 crèdits de valoració, resultant clau per assegurar un triomf (45-59) imprescindible pel Platges però que en algun moment va semblar perillar.
Fitxa tècnica:
ARENYS BÀSQUET (45): M. Balmes (2), P. Casarramona (14), N. Giménez (4), M. Bellido (4), C. Gibert (13) –cinc inicial–, L. Caballero, A. Cabré, A. Moreno (8).
PLATGES DE MATARÓ (59): B. Garcia (2), C. Pujol, A. Pujol (7), N. Talavera (4), O. Ruano (22) –cinc inicial–, T. Gómez, C. Garcia (4), L. Flores (12), C. Del Santo (8), M. Jou.
PARCIALS: 8-20 / 11-5 (19-25) // 10-22 (29-47) / 16-12 (45-59).