dimecres, 19 de desembre del 2012

El femení del Platges de Mataró torna al camí del triomf

Les mataronines s'imposen a l'Arenys Bàsquet en un partit marcat per l'inici fulgurant de les unonistes

17 de desembre de 2012
fotos UE Mataró

El femení del Platges de Mataró va sumar ahir diumenge, dia 16, la seva onzena victòria de la temporada en imposar-se per 45-59 a l'Arenys Bàsquet. Les mataronines van anar per la via ràpida i una diferència de dotze punts al primer període va marcar el desenvolupament del derbi maresmenc. La victòria serveix per tornar al camí del triomf després de l'ensopegada amb el Joventut Les Corts, rival barceloní que es manté líder del grup de Copa Catalunya.

Les mataronines van imposar la seva qualitat des d'un primer moment davant un rival de la part baixa. El primer període va ser decisiui va marcar la resta del matx. Olga Ruano va ser imparable des d'un primer moment sota cistella, i al voltant de la seva figura l'equip va fer-se fort i va anar ampliant diferències ràpidament. L'equip recuperava moltes segones jugades en defensa i això propiciava situacions d'avantatge. 8-20 en el primer període. El Platges es va adormir en el següent i això ho va aprofitar l'Arenys per retallar set punts abans del descans: 19-25.

En la represa, amb Laia Flores i Carolina del Santo agafant més protagonisme les mataronines van tornar a marcar diferències. Un parcial d'11-0 semblava sentenciar el partit (29-47) però de nou el Platges va tornar a baixar el ritme. L'Arenys s'ho va creure i a cavall entre el final del tercer quart i l'inici del darrer va clavar 14 punts consecutius, posant-se a només quatre de les mataronines. Les noies entrenades per César Aneas no van badar més i van tornar a escapar-se. La fortalesa en el rebot defensiu (16 pels 18 ofensius de l'Arenys) no va donar opció a la sorpresa. Ruano va acabar amb 22 punts, 14 rebots i un espectacular 33 de valoració, vital perquè el Platges s'acabés imposant 45-59.

El proper compromís serà ja el 12 de gener davant l'Olesa, el cuer de la classificació que porta només dues victòries en 13 jornades.