dijous, 27 de desembre del 2012

Quintet ideal Copa Federació




publicat per
24 de desembre de 2012


Laia Flores (Platges de Mataró): 16,5 VAL. 12 punts, 3 assistències, 3,5 recuperacions, 4,5 faltes rebudes. Sovint les bases no veuen reflectida en els punts totals de valoració, la importància real que el seu joc ha tingut en el marcador, i l’actuació de Laia Flores en aquesta Copa Federació n’és un clar exemple. Partidàs contra el Lima-Horta dirigint el seu equip amb una maduresa gairebé inèdita en una jugadora de la seva edat i partidàs contra el Joventut Les Corts, sobretot en una segona part on va anotar cistelles importantíssimes, no sense recórrer a jugades espectaculars i fent mostra de la seva immensa qualitat.

Paula Reggiardo (SR Lima-Horta): 18 VAL. 18 punts, 6 rebots, 5 faltes rebudes. El Lima Horta no va fer una bona Copa Federació, però Paula Reggiardo va ser una de les jugadores que va rendir a bon nivell per mantenir el seu equip en el partit i evitar un desastre encara major. Bona part de la seva valoració va ser fraguada en els minuts finals, i si bé és cert que el partit ja estava resolt, almenys va contribuir a minimitzar les diferències quan el seu equip estava sent desbordat pel Platges de Mataró.

Ariadna Pujol (Platges de Mataró): 24,5 VAL. 19,5 punts, 7,5 rebots, 8 faltes rebudes. L’aler mataronina va tornar a brillar a la Copa Federació i va ser decisiva per a que el seu equip aixequés el títol de campió. Superlativa a la semifinal contra el Lima-Horta, va fer 21 punts entre ells 3 triples –un des de 8 metres– que van ferir de mort l’amfitrió, i de nou vital en la final. Gairebé imparable en l’u contra u es va lluir amb accions individuals de molt de mèrit en els dos partits, i per aturar-la, les rivals ho van haver de fer amb falta (8 de rebudes per partit), cosa que la va disparar en valoració i la rubricava com a jugadora clau.

Nerea Garmendia (Joventut Les Corts): 22 VAL. 16,5 punts, 10 rebots, 2 assistències 5,5 faltes rebudes. Exhibició de força i talent de Garmendia en aquesta Copa Federació, sobretot en la final, quan va aguantar durant tot el partit el Joventut Les Corts. Contra el Mataró va fer tota la valoració de l’equip (34) i és que tant al primer quart com en l’últim, quan les barcelonines van rendir pitjor, va ser quan Nerea va posar-se al capdavant. Poderosíssima en la lluita pel rebot ofensiu i demolidora amb jugades prop del cèrcol va ser vital per poder mantenir el Les Corts amb opcions de victòria fins l’últim quart de la final gràcies a cistelles i dos més uns.

Olga Ruano (Platges de Mataró): 21,5 VAL. 13 punts, 11,5 rebots, 3 recuperacions, 5,5 faltes rebudes. No podia faltar en aquest quintet ideal una de les millors jugadores de la categoria, i que a la Copa Federació va tornar a demostrar que és una de les millors (sino la que més) pivots dominants de Copa Catalunya. Després d’un primer partit més reservat davant el Lima, en què el protagonisme va ser per les exteriors, a la final, Ruano va desplegar tot el seu potencial per aprofitar a la perfecció totes les pilotes que li servien prop de l’anella, i acabar amb un 27 de valoració final. La rúbrica del seu gran partit seria un triple que ningú s’esperava, i que va posar un 55-45 en el marcador que ja esdevindria definitiu.